Femini.ro

Cum să dormi mai bine când eşti însărcinată?

Eşti mămică...

Cum să dormi mai bine când eşti însărcinată?

Până în acest moment deja ştii foarte bine că dacă nu dormi bine într-o seară, cel puţin când eşti însărcinată, a doua zi vei fi de-a dreptul insuportabilă şi nimeni nu te va putea linişti. Având în vedere că în burtică mai ai pe cineva, este important să menţionăm că lipsa de somn îl afectează şi pe acesta- femeile cu probleme în ale somnului experimentează complicaţii în timpul naşterii, în concordanţă cu un studiu publicat în Psychosomatic Medicine.

Să nu dormi bine din când în când nu este o problemă atât de gravă, atât de mare, când eşti însărcinată, însă, dacă ştii că aceasta este cât se poate de constantă-în special în primul trimestru de sarcină, apelează la aceste trucuri pentru a merge în Oraşul Visurilor mult mai repede.

Dacă nu te simţi comfortabil

Bineînţeles că burtica ta în creştere va face anumite poziţii de-a dreptul incomforabile pentru somn, de vreme ce altele fac rău cu totul celui mic. Rezultatul? Te întorci de prea multe ori de pe o parte pe alta şi nu vei avea parte de prea mult somn.

În scenă în acest moment va intra o pernă specială, ce-ţi va rezolva problemele; aceasta va oferi spatelui tău şi burticii extra sprijin, ne avertizează specialiştii.

Dacă altceva este în spatele nopţilor tale nedormite

Se pare că mai mult de 42% dintre femeile însărcinate afirmă că au probleme cu somnul iar de vină ar fi ceva mult mai grav, şi anume- insomnia. În astfel de cazuri, trebuie să fii conştientă că sunt foarte mulţi factori pe care ai putea să dai vina- chiar şi stresul, discomfortul pomenit mai sus, sau chiar călătoriile până la baie pe care le vei face din ce în ce mai dese când eşti însărcinată, ne atenţionează specialiştii.

Dacă stai în pat cu becul stins mai mult de 20 minute şi nu poţi să adormi, fă ceva ce te plictiseşte- citeşte o carte sau ziarul pe care nu-l găseşti absolut deloc interesant- cel puţin nu în aceste momente.

Doar asigură-te că faci asta în altă cameră pentru a nu începe să asociezi patul cu o altă activitate înafară de somn deoarece poţi pune în pericol capacitatea ta de a adormi.

Un truc în plus în ceea ce priveşte acest aspect: ţine lumina aprinsă însă cât se poate de slab concentrată în timpul activităţii tale plictisitoare deoarece orice lumină “arzătoare” te poate ţine trează chiar şi mai multă vreme.

Tired woman sleeping on the coach at office

Dacă nici aşa nu dormi suficient

Experţii recomandă între 7-9 ore de somn pe noapte aşa că dacă organismul tău nu primeşte acest timp de repaus nu se va repara de unul singur atât mental cât şi psihic.

Când nu poţi să dormi după amiaza pentru a recupera orele pierdute noaptea, iarăşi este o problemă- dacă se poate, încearcă să adormi până-n ora 16.

Mai târziu de atât şi vei avea din nou probleme cu somnul noaptea, şi asta se aplică în cazul tuturor, nu numai când eşti însărcinată.

Lucrezi în timpul zilei? Să ştii că poţi recupera în weekend-uri cu 2-3 aţipiri de după amiază, ne recomandă specialiştii.

Tired student sleeping over textbooks

Continue Reading
You may also like...

More in Eşti mămică...

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top