Femini.ro

Cum să faci lapte vegetal

Să bucătărim!

Cum să faci lapte vegetal

Cum să faci lapte vegetal

Laptele vegetal reprezintă o alegere sănătoasă la cel de origine animală. Are un gust delicios și poate fi pregătit fără mai probleme chiar în acasă.

Lista de ingrediente pentru reţeta de lapte vegetal: 250 de grame de alune caju organice și crude, puțină sare de Himalaya și un litru de apă plată și fără impurităţi.

Mod de preparare pentru laptele vegetal

Alunele caju trebuie ţinute în apă pentru a se hidrata și a facilita astfel procesul de obţinere a laptelui vegetal. Poți în acest sens să le lași într-un castron cu apă peste noapte. Astfel, vor deveni moi și procesarea în blender va fi floarea la ureche.

După această etapă pune alunele caju într-un blender sau robot de bucătărie care să le zdrobească și amestece cu apa și praful de sare. Ţine robotul pornit preț de câteva secunde timp în care se leagă ingredientele și se obţine un lichid de culoare alb, pe care îl vom numi lapte vegetal, asta pentru că are un gust bogat și poate înlocui cu succes varianta obţinută din laptele de la vacă.

Cum în laptele vegetal gata obținut mai rămân și porțiuni dure, trebuie să îl filtrezi. Poţi face asta cu ajutorul unui tifon sau al unei cârpe din bumbac foarte fină și curată prin care să storci laptele. Vei vedea apoi ca în aceasta rămân resturile de la alunele caju. După ce ai scurs laptele vegetal obținut din alunele caju, toarnă-l în sticle de preferabil din cele clasice pe care să le plasezi direct în frigider unde vor sta până la folosire.

De ce este bun laptele vegetal?

Laptele vegetal constituie o sursă foarte bună de proteine vegetale, dar și de grăsimi sănătoase. Poate fi consumat atât în perioada de post, de persoanele care au o alimentaţie diversificată, dae și de acelea care sunt vegane. Laptele vegetal mai are avantajul că nu da acele simptome neplăcute specifice intoleranţei la lactoză care se resimt la cel de origine animală. Ceea ce nu știi probabil este faptul că peste 70% din oameni suferă din pricina intoleranţei la lactoză. Aceasta este o formă de alergie alimentară sau de reacţie dură a organismul la zahărul din lapte, lactoza. Așadar, organismul experimentează simptome neplăcute și jenante de balonare, crampe, dureri stomacale etc.

Nu îți place laptele din alune caju?

Dacă nu îți plac alunele caju, le consideri prea grase sau pur și simplu nu sunt pe lista preferinţelor tale culinare, le poți înlocui cu migdale, alune de padure, alune de Brazila sau nuci. Totuși, trebuie să știi că după procesarea laptelui vegetal acesta necesită filtrare.

La ce poți folosi laptele vegetal

Laptele vegetal îl poți folosi pentru a îndulci cafeaua, la prăjituri, la micul dejun alături de fulgi din cereale integrale, ca și gustare între mese sau doar pentru a te hidratare și revigora. De asemenea, îl poți folosi în combinaţie cu fructe proaspete sau congelate pentru a-ţi crea smoothie-uri delicioase.

Poftă bună.

Tu pregătești lapte vegetal?

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top