Femini.ro

Cum să faci o pizza delicioasă

Să bucătărim!

Cum să faci o pizza delicioasă

Cum să faci o pizza delicioasă

Specialitate a bucătăriei italieneşti, pizza a apărut prima data în orașul Napoli și era cumva mâncarea săracului. Pe atunci pizza înseamnă doar o felie de pâine înmuiată în suc de roşii, pe acum înseamnă un adevărat răsfăţ culinar. Pizza cu brânză și cașcaval, cu măsline, roşii și ciuperci, cu șuncă, cu rucola, ton și chiar cu fructe de mare. Ce să mai, acum sortimentele de pizza sunt nenumărate și asta este bine, căci există persoane mai capricioase din fire. Totuși, ce anume face ca o pizza să fie atât de gustoasă? Care este secretul? Vrei să știi ce anume este necesar pentru asta? Atunci rămâi pe femini.ro pentru a descoperi secretul.

Secretul pentru o pizza delicioasă îl reprezintă blatul

Există bucătari cărora le place pizza cu blat pufos, iar alții îl preferă pe cel crocant. Bineînțeles, și consumatorii se împart în categorii. Totuși, cum e mai bine? Ei bine, la pizza blatul este foarte important, așa că este justificat faptul dacă ai consumat vreuna și nu ți-a plăcut. Blatul pe exterior trebuie să fie crocant, dar nu într-atât de mult încât să îți fie dificilă tăierea. În schimb, pe deasupra blatul trebuie să fie moale. Sună complicat, nu? Un bucătar priceput știe exact ce îi trebuie unei pizza ca să iasă delicioasă. Secretul este, așa cum ai intuit, prepararea blatului.

De exemplu, pentru o pizza Margherita îți trebuie 500 de grame de făină dură, o linguriţă de sare, 7 grame de drojdie pulbere și 325 de ml de apă călduţă, nu fierbinte. De ce apa trebuie să fie călduţă și nu fierbinte? Ei bine, dacă apa este clocotită, atunci omori drojdia de bere și aluatul de pizza nu va mai crește, deci ai mare grijă. Așadar, pune făina într-un castron sau bol mare, adaugă sarea și între timp amestecă drojdia uscată cu apa, după care încorporeaz-o și pe ea. Poţi apoi să frămânţi aluatul. Acoperă aluatul cu un prosop sau ştergar curat, lasă-l într-un spațiu curat și călduros. După ce a crescut (cam 2 ore), taie-l cu grijă în 4 bucăți. Ia apoi o bucată de aluat și modeleaz-o cu mâinile de așa manieră încât să îi lărgeşti forma rotundă, dar nu uita să îi creezi o margine folosindu-te de degete. Cu restul de aluat poţi face pâine, paste sau mai multă pizza pentru cei ai casei. În plus, ai mare grijă să nu obţii o foaie groasă, ci una subţire. Pune apoi pizza într-o tava termorezistentă (tapetată cu făină) și poți adăuga din ingrediente. De ce ai nevoie? În primul rând de suc de roşii, căci altfel nu am putea vorbi despre pizza. Așadar, ia două linguri de suc de roşii cu pulpă și usturoi și întinde-l pe toată suprafața aluatului. Stropeşte aluatul cu puțin ulei de măsline extra virgin. Presară apoi piper proaspăt măcinat și sare. Adaugă apoi una-două linguri de cașcaval dat pe răzătoare, cam 50 de grame de mozzarella de bună calitate făcută bucăţele și frunze proaspete de busuioc. Mai presară puțin piper proaspăt măcinat, sare și stropeşte pizza cu ulei de măsline. Pizza se va introduce apoi în cuptor la o temperatura de 220 de grade Celsius pentru nu mai mult de 7 minute. Nu îți rămâne apoi decât să o scoți din cuptor și să o taie în felii. Nu uita că un aspect foarte important îl reprezintă şi timpul, căci dacă o laşi prea mult la copt, o poţi arde, dacă o laşi prea puţin, rişti să nu fie făcută.

Ce poți să mai adaugi la blatul de pizza

Poţi să adaugi ce ingrediente vrei tu. Poţi face pizza cu roşii tocate, legume amestecate, porumb, anşoa, prosciutto etc. Ai multe opţiuni din care poți alege, important este să faci un blat potrivit.

Tu cum pregătești pizza? Spune-ne pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top