Femini.ro

Cum să faci o schimbare de carieră mai târziu în viaţă

Carieră şi dezvoltare

Cum să faci o schimbare de carieră mai târziu în viaţă

 

O schimbare târzie de carieră nu este deloc ieşita din comun, însă, asta nu înseamnă că este ceva uşor şi fiecare trece cu brio la un nou capitol. Schimbarea rolului tău, locului de muncă sau chiar industria nu va face nimic altceva decât să-ţi aducă în faţă un unic set de provocări ce trebuie să le depăşeşti.

Înainte de a face la propriu această schimbare de carieră, este crucial să iei în considerare şi să te gândeşti la calitatea vieţii tale şi la impactul financiar. Şansele sunt ca tu să-ţi îndrepţi atenţia către o industrie cu totul diferita unde vei intra pe o poziţie de începător iar salariul redus te aşteaptă.

Ce merge cu totul prost?

Majoritatea profesioniştilor nu se trezesc într-o zi şi pur şi simplu se decid deodată că este momentul perfect pentru o schimbare de carieră. Semnele sunt întotdeauna acolo însă poate fi extrem de dificil de recunoscut la început.

Aşa că, este momentul să faci diferenţa dintre o săptămână proastă şi un job ce-l deteşti.

Primul pas este să înţelegi dacă stresul vine de la o problemă personală sau profesională deoarece pentru a găsi soluţia potrivită, trebuie să identifici problema.

Woman sitting at job interview in office

O schimbare graduală este mai bună?

Nu întotdeauna schimbarea trebuie să fie: totul sau nimic. Începe cu ceva mic, minor care poate îţi va face un mare bine pe termen lung.

Dacă preferi să faci totul deodată, trebuie să fii pregătită să renunţi la câteva dintre lucrurile cu care erai obişnuită; învăţarea unor noi aptitudini pentru o industrie diferită de cele mai multe ori înseamnă re-intrarea pe câmpul de muncă la o poziţie de începător.

Dacă venitul tău este principalul în familie, atunci poate ar trebui să iei în considerare aplicarea la un diferit rol la locul tău curent de muncă.

Educaţie pentru următorul pas

Doreşti să-ţi setezi un nou drum în carieră? Pentru asta trebuie să înveţi; învăţatul ca şi adult nu este ceva incredibil de dificil, aşa cum ar spune majoritatea însă, rămâne intimidant.

Caută o oportunitate care se potriveşte în jurul vieţii tale; asta ar putea însemna un workshop internal media sau un proiect de management online, un grup social unde se vorbeşte şi se învaţă cu cei care sunt deja în această industrie pe care tu o vizezi.

Conectează-te cu oamenii din sectorul tău

De cele mai multe ori satisfacţia poate fi atribuită locului tău de muncă şi mai puţin profesiei presate. Dacă te gândeşti să te muţi la o companie diferită, facilitează-ţi drumul şi vorbeşte cu alţi profesionişti şi află unde se află cele mai bune şi mai mari oportunităţi.

Crede în tine şi se poate întâmpla

Nu mai gândi greşit şi scoate-ţi din minte acele vorbe conform cărora de-a lungul vieţii ar trebui să facem doar câteva mici schimbări de carieră dar nu totale, diferite deoarece avem doar un job de vis la care sperăm. Această presiune nu va face nimic altceva decât să te limiteze atât pe tine ca individ dar şi creşterea şi avansarea pe plan profesional.

Business people in office

More in Carieră şi dezvoltare

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top