Femini.ro

Cum să faci unt vegetal

Să bucătărim!

Cum să faci unt vegetal

Untul vegetal constituie o variantă sănătoasă la cel obținut din lapte și poate fi consumat atât de persoanele vegetariene, în perioada de post, dar nu numai. Constituie o sursă foarte bună de grăsimi sănătoase ce te ajută să reduci nivelul de colesterol, să arzi din depozitele de lipide și să te menţii în formă. Te satură destul de repede, dar trebuie să fii atent la cantitate și asta pentru că are totuși multe calorii. Poate face cu brio porţiei de desert, pentru că are o textură fină și gust dulce ce te cuceresc instantaneu. În plus, se prepară destul de ușor în casă. Iată o reţetă pe care o poți adapta în funcție de alunele preferate. Încearc-o!

Lista de ingrediente: 500 de grame de alune prăjite și sărate (poţi folosi alune caju, migdale, nuci sau alte alune), o lingură de zahăr brun dat prin mașina de râşnit ca să îl faci pudră şi 3 picături de ulei vegetal (ulei de floarea-soarelui sau ulei de măsline).

Mod de preparare pentru reţeta de unt vegetal

Prima dată se sărează și se prăjesc alunele în cuptor timp în care mai amesteci în ele, ca să nu se ardă. Totuși, poți cumpăra alune gata prăjite și astfel mai reduci din sarcini. De asemenea, dacă alunele ți se par cam grase ori nu sunt tocmai pe gustul tău, trebuie să zâmbești, căci ai varianta de a le înlocui cu migdale. Sau de ce nu, poți face atât un unt vegetal din migdale, dar și din alte nuci şi alune cu care îţi poți servi prietenii sau musafirii veniți pe nepusă masă.

Revenind la reţeta de unt vegetal, trebuie să pui alunele într-un robot de bucătărie și le pasezi până ce obții o pudră foarte fină. Pui robotul să meargă și tu în timpul asta poți arunca o privire pe ultimele e-mailuri primite, de ce nu. Și pentru că tot e primăvară, poți să răsfoieşti un pic revistele de modă ca să vezi ce se poartă sezonul acesta.

Când observi că pudra fină scade, adică începe să capete o textură untoasă, adaugă zahărul brun pudră și uleiul vegetal care vine să lege ingredientele și să îi confere aspectul de unt vegetal. Lasă în continuare robotul de bucătărie să își facă treaba.

Ți se pare că încă nu arată ca un unt? Atunci mai adaugă puțin ulei vegetal și ţine pornit robotul de bucătărie până ce obții textura mult dorită. Oprește la un moment dat robotul și gustă un pic. Arată ca un unt? Atunci ai reușit. Nu îți mai rămâne decât să verşi pasta de alune într-un borcănaş sau recipient steril din care vei lua de fiecare dată când ai nevoie.

Cum poți servi untul vegetal

Untul vegetal îl poți servi la micul dejun pe pâine prăjită, la cremele prăjituri, torturi. De asemenea, poți prepara fursecuri, biscuiți cu cremă, sendvişuri cu el etc.

Poftă bună.

Tu găteşti unt vegetal? Spune-ne pe femini.ro cum pregătești tu untul vegetal!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top