Femini.ro

Cum să foloseşti oţetul pentru o piele şi un păr mai sănătos

Întreţinere

Cum să foloseşti oţetul pentru o piele şi un păr mai sănătos

Contrar cu cele spuse din moşi strămoşi, se pare că oţetul nu te ajută să slăbeşti, ci poate aduce beneficii majore frumuseţii tale dacă îl introduci în rutina ta zilnică.

Oţetul, ca şi ingredient de multitasking, ingredient-minune poate fi folosit pentru prevenirea acneei şi pentru a face culoarea unghiilor să reziste mult mai multă vreme, însă asta nu este tot.

Vezi mai departe care sunt metodele prin care poţi alege să foloseşti oţetul (de mere) pentru o piele şi un păr mult mai sănătos.

Pentru baie

Adaugă aproximativ 300-350 ml în cada plină cu apă caldă şi lasă la infuzat vreme de 15 minute. De vreme ce nivelul pH-ului acestuia este similar nivelului de pH al acidului ce stă la baza stratului protectiv al pielii, această combinaţie te va ajuta să restabilesti echilibrul.

Toner facial

Amestecă o linguriţă cu oţet de mere şi două pahare cu apă.

Cu ajutorul unei dischete demachiante vei aplica pe faţă compoziţia după ce te-ai demachiat, te-ai spălat şi ai uscat faţa. Nu te clăti după deoarece mirosul se va dispersa foarte repede. Acizii naturali alfa-hidroxizi ai oţetului şi acidul acetic nu vor face nimic altceva decât să stimuleze circulaţia şi să minimizeze porii.

vinegars and dressing

Pentru păr

Amestecă două linguriţe de oţet de mere cu un pahar cu apă şi foloseşte această doză după ce te-ai spălat pe păr. Clăteşte după şi aplică un balsam slăbuţ.

Acidul acetic din oţetul de mere va îndepărta reziduurile din acumularea de produse şi te va ajuta să rămâi cu un păr mult mai strălucitor şi mai curat.

Pentru arsurile solare

Amestecă jumătate de pahar de oţet cu 4 pahare cu apă; foloseşte un prosopel curat în care să îmbibi această soluţie şi aplică peste pielea ce a fost avariată de soare. Oţetul de mere îţi va echilibra nivelul pH-ului pielii, va accelera procesul de vindecare şi va preveni apariţia beşicilor.

Remediu împotriva iritaţiilor

Pune pe o dischetă demachiantă puţin oţet nediluat şi aplică pe zona cu probleme. Pentru iritaţii mai grave sau pentru anumite coşuri ce au ieşit sub piele, de recomandat ar fi să aplici şi un strat de miere înainte, să laşi aproximativ 5 minute, să clăteşti, iar mai apoi să între în scenă oţetul.

Proprietăţile anti-inflamatorii ale otetului de mere vor calma pielea iritată şi vor subţia stratul de piele pentru a ajuta firele de păr să crească înafara acesteia.

Tratament anti-mătreaţă

Amestecă într-un vas cantităţi egale de apă şi oţet de mere; cu această compoziţie îţi vei masa scalpul înainte de samponare.

De asemeni, mai poţi amesteca şi o linguriţă de oţet în şampon şi îl poţi folosi aşa concentrat pe scalp.

Oţetul de mere are proprietăţi naturale anti-fungige pentru a combate şi a îndepărta cu totul mătreaţa.

Odorizant pentru picioare

Amestecă un pahar cu oţet şi 4 pahare cu apă, pe care le pui ulterior într-un vas larg.

Înmoaie-ţi picioarele vreme de 15 minute, după care clăteşte şi usucă. Proprietăţile anti-septice ale otetului nu vor face nimic altceva decât să îndepărteze mirosul natural al acestora şi să dezinfecteze piciorul.

preparing food

Continue Reading
You may also like...

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top