Femini.ro

Cum să îți alegi corect garderoba de iarnă

Fashion & Shopping

Cum să îți alegi corect garderoba de iarnă

Cum să îți alegi corect garderoba de iarnă

Vrei să îți schimbi garderoba de iarnă și nu știi de ce anume trebuie să ții cont în alegerea acesteia? Femini.ro îți spune la ce trebuie să uiți în alegerea celor mai bune piese vestimentare pentru sezonul rece.

1. Mănuşile cu un singur deget

Pe piață există la ora actuală multe modele de mănuși și nu neapărat pentru sezonul rece. Însă când vine vorba de alegerea celor mai bune mănuși de iarnă, situația se complică un pic. Ai de ales între mănuși care mai mult respectă tendinţele în modă decât să îți fie cald cu ele și altele care fac pe plac până și specialiştilor în sănătate. Aceștia ne recomandă mănuşile cât mai călduroase din fibre naturale și foarte bune în acest sens sunt cele prevăzute cu un singur deget. Mănuși cu un singur deget? Da, pentru că astfel degetele stau încălzite și nu riști să suferi din pricina frigului.

2. Ciorapii groşi

O greșeală frecventă în alegerea garderobei de iarnă o reprezintă purtarea a mai multor perechi de ciorapi. Acesta este un lucru greșit pentru că trebuie să îi dai voie pielii să respire, în plus trebuie să ai lejeritate în mișcare și asta nu este posibil când porţi mai multe perechi de ciorapi. Corect este să porți o singură de pereche de ciorapi și anume una groasă din fibre naturale (bumbac, lână). Evită în schimb ciorapii subţiri sau din fibre textile.

3. Căciula rusească

Atunci când ieşi afară nu trebuie să uiți să îți protejezi capul. Extremităţile sunt tare vulnerabile în faţa frigului și de aceea prin ele se pierde o parte din căldura corpului. Corect este să îți protejezi zona capului cu o căciulă cât mai călduroasă, dar fără a expune urechile. Un astfel de exemplu de căciulă este cea rusească, în plus este și la modă așa că poți să o bifezi pe lista pieselor vestimentare pentru iarna asta.

4. Încălţămintea de iarnă cu talpă groasă

O altă zonă a corpului foarte sensibilă frigului iernii este cea a picioarelor. Păstrezi din temperatura corpului dacă îți accesorizezi ținuta cu o încălţăminte din material gros prevazută cu talpă dură. Un exemplu bun în acest sens sunt bocancii cu talpă groasă și striuri care scad astfel din riscul de accidentare odată ce calci pe teren alunecos.

5. Puloverele din fibre naturale

Corect este ca pe o vreme ca asta să porți haine groase și din fibre naturale, nu sintetice. Hainele din fibre sintetice favorizează transpiraţia și pot da alergii. Lâna și bumbacul sunt câteva exemple bune în alegerea celor mai potrivite pulovere.

6. O geacă din material impermeabil

Deși sunt elegante și respectă tendinţele din modă, multe haine de iarnă care încă se mai găsesc prin magazine nu sunt și recomandate. Nu sunt fabricate din fibre naturale și nu au nimic în comun cu hainele groase de iarnă care pot fi purtate și pe timp de ger. Un bun exemplu este să îți completezi garderoba de iarnă cu o geacă din material impermeabil astfel încât dacă ieși afară când ninge, să nu stai cu o haină udă care ți-ar asigura astfel o răceală.

Tu în funcție de ce criterii îți alegi garderoba de iarnă? Spune-ne pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Fashion & Shopping

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top