Femini.ro

Cum să îți faci o loţiune de mâini

Întreţinere

Cum să îți faci o loţiune de mâini

Când sunt supuse frigului, mâinile se usucă și crapă. Își pierd din fineţe și apar semne vizibile de deshidratare. Însă dincolo de problema de ordin estetic mâinile suferă. Au nevoie de o îngrijire specială și tocmai de aceea crema de mâini nu trebuie văzută ca pe un moft, ci mai degrabă ca pe o necesitate. În sezonul rece este bine să exagerezi cu loţiunea sau crema de mâini, pentru că o singură aplicare pe zi nu este suficientă.

maini-4

Și pentru că probabil îți vine greu să te decizi pentru un brand anume de produse de îngrijire, venim azi în întâmpinarea ta cu o reţetă de loţiune de mâini pe care ți-o poți pregăti de una singură acasă. Avantajele? Economiseşti bani și obții astfel un produs bio de care te poți bucura o perioadă de vreme, dar cele mai fericite vor fi pesemne mâinile tale care își vor recăpăta frumusețea.

Lista de ingrediente pentru o loţiune de mâini bio: jumătate de ceașcă de ulei de migdale, dar dacă nu ai poți folosi ulei de măsline, un sfert de ceașcă de ulei de cocos şi un sfert de ceașcă de ceară de albine. Optional, dacă dorești și îți permiți să mai cumperi câteva ingrediente în plus pentru reţetă, poți adăuga o linguriţă de vitamina E, 2 linguriţe de unt de shea sau unt de cacao și câteva picături de ulei esenţial din sortimentul preferat de tine, de exemplu, mie îmi place cel de lavandă care are un parfum cu totul special și chiar oferă un spectaculos efect de relaxare și dă o notă luxuriantă produsului cosmetic. La fel de bine poți adăuga ulei de vanilie care are un parfum senzațional, de-a dreptul divin, care te trimite cu gândul la prăjituri. Și acesta va da o aromă deosebită loţiunii pe care o vei pregăti în casă. Dar iată ce trebuie să faci mai departe ca să obții loţiunea.

maini-1

Pune toate aceste ingrediente într-un vas termorezistent și apoi pune apă în alt vas. Vasul cu apă plasează-l pe foc, iar cel cu ingredientele pentru loţiune deasupra primului. Vei pregăti loţiunea la bain-marie. Amestecă în ingrediente pentru a ajuta astfel la omogenizare. După ce s-au topit și amestecat bine ingredientele, ia vasul de deasupra aragazului și varsă compoziţia într-un recipient curat. Poţi transfera loţiunea într-un borcănaş mic pe care îl ai de la o cremă ce ți s-a terminat, sau poți cumpăra din comerţ recipiente pentru produse cosmetice. Închide-l apoi cu un capac și lasă lotiunea de mâini să se răcească. O poți folosi timp de 6 luni de zile.

maini-poza-3

Tu cum îți îngrijeşti mâinile în sezonul rece? La ce produse apelezi? Te-ai gândit să îți faci cosmetice în casă? Spune-ne pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Descoperă cum poți să ai grijă de pielea ta în sezonul rece!

Află cum poți să îți faci un balsam de buze acasă!

Descoperă cum trebuie să ai grijă de buzele tale în sezonul rece!

Află câteva sfaturi despre cum să îţi îngrijeşti pielea în sezonul rece!

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top