Femini.ro

Cum să îți faci singur ornamentele pentru bradul de Crăciun

Casa şi grădina

Cum să îți faci singur ornamentele pentru bradul de Crăciun

Ai deja un brad de Crăciun dar nu și ornamentele? Noi te învăţăm cum ți le poți crea de unul singur. Iată la ce ne-am gândit.

globuri-_720

1. Globuri cu mărgele

Poţi să schimbi întru totul aspectul vechilor globuri de Crăciun dacă pui pe ele mărgele. Cum să pui pe ele mărgele? Simplu! Şterge întâi globurile de praf sau alte reziduri, după care pune câțiva stropi de lipici și ataşează cu grijă mărgele multicolore. Ce culori să aibă mărgelele? Orice culoare îți dorești tu. Te aprovizionezi de la o mercerie cu mai multe seturi de mărgele în diverse culori, după care îți pui creativitatea la încercare. Poţi realiza diverse modele pe globuri pot fi cercuri, steluţe și câte și mai câte alte modele. La final nici nu ai zice că sunt vechile globuri prăfuite pe care intenționai să le arunci.

2. Globuri transparente

globuri-transparante-10

Ai cumva printre vechile ornamente de brad și globuri transparente pe care le-ai cumpărat în trecut? Dacă da, să știi că poți realiza din acestea altele mult mai frumoase. Cum? Simplu! Desfă cu grija căpăcelul de care se ţine şnurul globului, după care introdu în interior confeti, pulbere sclipitoare, mici mărgele în diverse culori, mici bomboane multicolore din zahăr, bobiţe de polistiren care să inducă ideea de fulgi de nea sau mici figurine etc. Apoi ataşează căpăcelul globului și repetă procedura cu restul. Efectul va fi unul cu adevărat spectaculos.

glob-1

3. Globuri cu confeti

O altă metodă prin care îți poți decora bradul o constituie globurile cu confeti. Poate la prima vedere sună un pic cam ciudat, dar acestea se realizează destul de ușor. Pur și simplu se aplică lipici pe jumătate din glob și apoi se presară confeti ce oferă un efect spectaculos. Procedează la fel şi cu restul globurilor pe care vrei să le transformi.

4. Altfel de globuri de Crăciun

Știi globurile acelea transparente care au în interior mici figurine? Poţi crea astfel de globuri decorative de Crăciun din borcănaşele rămase de la mâncarea pentru bebeluşi. Dimensiunea acestor borcănaşe este ideală pentru schimbarea pe care ți-o doreşti și le poți introduce în interior bobiţe de polistiren și o mică crenguţă de brad sau, dacă ai, un pom în miniatură. De asemenea, poţi introduce o mică figurină cu Moș Crăciun pe care să o fixezi cu puțin lipici de partea inferioară a borcanului.

5. Soşetele lui Moș Crăciun

La o mercerie găsești fără probleme material roșu din care poți face mici șosete pe care mai apoi să le atârni în bradul de Crăciun. Le poți umple cu bomboane pe care să le oferi celor din casă sau musafirilor. De asemenea, mai poți amplasa soşetele şi deasupra şemineului, dându-le tuturor impresia că cea mai importantă persoană mult aşteptată în casă este Moşul, care trebuie să vină neapărat cu sacul plin de cadouri. Poţi realiza chiar mai multe astfel de șosete și să cosi pe fiecare în parte numele celor din casă, astfel toți vor ști că vor primi câte ceva de la Moș Craciun.

Tu cum îți decorezi bradul de Crăciun?

Încearcă de Crăciun 5 reţete delicioase cu şuncă!

Ce trebuie să ştii despre carnea de porc pe care o pui pe masa de Crăciun!

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top