Femini.ro

Cum să obții cele mai frumoase ouă roşii pentru Paşti

Nutriţie

Cum să obții cele mai frumoase ouă roşii pentru Paşti

Cum să obții cele mai frumoase ouă roşii pentru Paşti

Conform tradiţei creștine, de Paşti se servesc ouă roşii la masă. Aceste ouă sunt vopsite în roșu pentru a ne readuce aminte de sângele Mântuitorului care s-a jertfit pentru noi. Totuși, de ce ouă s-ar întreba mulți. Pentru că atunci când Iisus Hristos stătea răstignit pe cruce Maica Domnului a venit la El cu un coş cu ouă fierte. În timp ce unul dintre soldaţii romani ce îi păzeau pe răstigniţi i-au străpuns carnea Mântuitorului cu o suliță vrând să vadă dacă într-adevăr murise, sângele a tâşnit din trupul Său și a înroşit ouăle fierte. De atunci, creştinii sărbătoresc Paştile cu ouă roşii.

Apelează la metodele tradiţionale de vopsit ouă

Deși este mult mai ușor să vopsești ouăle cu ajutorul diverselor vopseluri din comerţ, acestea nu sunt și recomandate. Chimicalele din vopseluri pot intra în ouă și astfel consumi alimente nesănătoase. Ce poți face în schimb? Sa renunți la vopseluri pentru metodele tradiţionale, adică să le vopsești cu frunze de ceapă (aurie și roșie), cu varză roșie etc. De ce totuși să vopsești ouăle pentru Paşti în mod natural? Pentru că obții culori frumoase, intense și aceste metode nu afectează valoarea nutriţională a alimentelor.

Trucuri pentru a obţine ouă frumoase pentru masa de Paşti

Asigură-te prima dată că ai cumpărat ouă proaspete, de calitate bună ( dacă se poate, bio) și care încă sunt în termenul de valabilitate. Așadar, cumpără-le doar din locuri avizate (mari magazine, iar eticheta cu termenul de valabilitate să poate fi citită) și nu din pieţe, de pe caldarâm sau din alte locuri unde au stat la soare sau în alte condiții inacceptabile. Dacă vrei să vopsești ouăle pentru Paşti, lasă-le puțin la temperatura camerei. De ce? Dacă le pui la fiert reci se vor sparge, așa că lasă-le la temperatura camerei și vei obţine astfel ouă frumoase pentru masa de Paşti.

Un alt truc îl reprezintă degresarea ouălor. Acestea se vor spală (înainte de fierbere) cu apă și detergent de vase, astfel se va îndepărta și ştampila de pe ele. Ca să obții culori intense, alege ouă albe. Ouăle se vor fierbe 10 minute, în funcție de cât de tari sau moi le vrei, după care se vor introduce în soluția pentru vopsit (pe rând şi trebuie să fie acoperite complet de soluţia din vas). În această soluție pentru vopsit poți pune frunze de ceapă roșie sau aurie. Dacă vei adăuga multe frunze de ceapă, atunci ouăle vor căpăta o nuanţă intensă. Atenție! Nu fierbe ouăle direct în soluția de vopsit, ci înainte de acest proces.

Dă stralucire ouălor pentru masa de Paşti

După ce ouăle pentru masa de Paşti au fost vopsite, scoate-le cu ajutorul unei linguri de lemn, scurge-le ușor și apoi aşază-le pe un platou. După ce s-au răcit complet, şterge-le ușor cu un șervețel înmuiat în ulei sau grăsime. Astfel, le vei da un luciu plăcut. Aşază-le apoi într-un loc răcoros unde vor sta până la masa de Paşti.

Decorează masa cu ouă vopsite

Un mod plăcut de a decora masa, dar și încăperea, o constituie aranjarea unui coşulet cu iarbă și ouă roşii. De asemenea, de pe masă nu trebuie să lipsească pasca tradiţională, pâinea făcută în casă, cozonacul și vinul roșu care să stingă din gustul mai gras al preparatelor din carne de miel.

Tu cum vopseşti ouăle pentru masa de Paşti? Spune-ne pe femini.ro!

Dacă ţi-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Citeşte şi…

Bucovina, destinaţia perfectă pentru o vacanţă de vis

More in Nutriţie

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top