Femini.ro

Cum să slăbeşti până la Crăciun

Diete

Cum să slăbeşti până la Crăciun

Numărătoarea inversă până la Crăciun a început. Cei ce trebuie să onoreze cu prezenţa diverse evenimente se gândesc deja cum va arăta ținuta lor, dar mai ales ce să facă ca să încapă în ea. Greșelile alimentare comise peste an își spun acum cuvântul. Nu mai este timp de regrete ci trebuie făcut rapid ceva. Cum să slăbeşti până la Crăciun? Iată mai jos câteva sfaturi ce te vor ajuta.

salata-1

1. Renunță la zaharuri

Zaharurile sunt peste tot. Se găsesc de la sucurile dulci acidulate, batoanele de ciocolată, diversele prăjituri, până la dressingurile gata preparate pentru salate. Trec adesea neobservate pentru că nu mai există timp să se și citească etichetele produselor alimentare. Așa se face că multe dintre alimentele care ajung în farfurie sunt sărace în nutrienţi, dar bogate în zaharuri ce favorizează acumularea de kilograme în plus. Așadar dacă vrei să slăbeşti sănătos până la Crăciun, renunță la tot ce înseamnă zaharuri rafinate, inclusiv ciocolată și prăjituri. De asemenea, taie de pe listă și sucurile dulci din fructe. Deși au o aromă plăcută, acestea sunt pline de zahăr și nu fac altceva decât să îți adauge câteva kilograme în plus.

mere-1

Decât să le consumi, mai bine servește un fruct proaspăt.

2. Renunță la pâine

Deși asta pesemne s-ar putea să te sperie, trebuie să știi că pâinea conține zahăr și din acest motiv îngraşă foarte rău. În plus, făina albă nu aduce mari beneficii sănătății, așa că poți renunța lejer la acest produs. Bineînțeles poți obţine varianta fără zahăr dacă vei pregăti pâinea în casă.

3. Renunță la grăsimi, dar nu și la cele sănătoase

Grăsimile sunt și ele o primă cauză pentru apariţia kilogramelor în plus. Dacă grăsimile trans sunt atât de nocive sănătății încât pot declanşa cancerul, iar cele saturate să ducă la boli grave de inimă, grăsimile sănătoase de genul omega 3 militează pentru o stare optimă de sănătate.

sardine-1

Le poți găsi în seminţele de in, în uleiul de măsline, în avocado, dar și în unii peşti graşi, așa cum sunt tonul, macroul, sardinele, somonul etc. Renunță, așadar, la tot ce înseamnă produse animaliere dar și la grăsimile hidrogenate și consumă mai des peşte. O cină pe bază de peşte este o adevărată încântare. În plus, îți tine și de foame.

4. Uită de alcool

Ești adesea prezent la tot felul de dineuri și trebuie să ciocneşti un pahar cu ceva? Uită de alcool pentru o bună bucată de vreme. Pe lângă faptul că are zahăr și abundă în calorii, uitând de alcool îți ajuți ficatul să funcționeze mult mai ușor. Dar cel mai important, previi astfel kilogramele în plus.

5. Renunță la ronţăitul dintre mese

Nu ai probabil timpul pe care ți l-ai dori ca să servești masa așa cum îți doreşti dar obisnuieşti adesea să ronţăi câte ceva. Ei bine, tocmai acest obicei te îngraşă fără ca tu să știi măcar asta. Snacksurile, cele pe care le alegi pentru ronţăit, sunt adesea pline de calorii. Renunță la tot felul de gustări nesănătoase între mese și implementează-ţi un program bine stabilit. Iar dacă ești adesea pus în situația în care ți se face foame și ai mânca câte ceva, mai bine servește porţii mici și dese.

6. Vezi rezultatele

Dacă vei fii sincer cu tine însuți și nu te vei sabota, respectând întru totul regimul până la Crăciun, vei slăbi cu siguranță. Vei observa asta purtând hainele în care nu intrai înainte. Încearcă asta după regim și chiar dacă nu ai reușit încă, nu renunța. Măsoară-te în talie și ai să vezi schimbările.

Tu ce faci ca să slăbeşti până la Crăciun?

More in Diete

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top