Femini.ro

Cum să te menţii în formă

Fii în formă

Cum să te menţii în formă

Cum să te menţii în formă

Ai slăbit și nu știi cum să poți să îți menţii greutatea? Echipa femini.ro îți spune ce să faci pentru asta.

1. Mănâncă puțin și cât mai des

Este bine știut faptul că un consum hipocaloric promovează pierderea în greutate, dar te poate ajuta şi să te menţii în formă. Totuși, cum să faci asta? Simplu. Să mănânci porţii mici de mâncare și cât mai des. Procedând astfel scazi din numărul de calorii, crești în schimb rata metabolismul și ai astfel mai multe șanse să te menţii în formă. Așadar, bifează pe lista meniului 3 mese principale și 2-3 gustări pe care să le servești una dimineața și restul în cea de-a doua parte a zilei. Ce înseamnă o gustare? O gustare reprezintă o cantitate mică de mâncare pe care să o consumi între mesele principale, căci numai astfel controlezi senzația de foame. Poți să servești ca și gustare un fruct, un iaurt, câțiva biscuiți din făină ovăz, câteva migdale, beţigaşe de legume etc.

2. Consumă mai multe legume și mai puțină carne

Legumele constituie o sursă importantă de vitamine și minerale.

Bifarea acestora pe listă în detrimentul cărnii nu trebuie să te pună pe gânduri, căci procedând astfel reduci din numărul de calorii și te menţii mai ușor în formă.

Cum să faci asta mai exact? Să consumi o porție mică de friptură la masă și să complezi farfuria cu legume întrucât acestea conţin și fibre ce te ajută să ai o digestie uşoră și să atingi mult mai repede senzația de saţietate, adică aceea de stomac plin.

3. Evită consumul de prăjeli

Ca să eviţi un consum caloric prea mare dar și să te menţii sănătos, evită prăjelile. Consumă, așadar, alimente care au fost supuse unor tehnici sănătoase de gătit și dezice-te de tot ce înseamnă fast-food.

4. Stai departe de dulciuri și produsele de patiserie

Zahărul este un real pericol pentru sănătate, dar și pentru siluetă. Are multe calorii și nu aduce practic nici un beneficiu sănătății. Este ceea ce s-ar zice o calorie goală. Evită, așadar, dulciurile, prăjiturile și tot ce înseamnă produse de patiserie, căci acestea sunt adevărate bombe calorice. Ce poți să faci dacă ți-e poftă de ceva dulce? Sa pregătești dulciuri în casă din alimente proaspete și integrale sau să consumi fructe.

5. Renunță la carbohidraţii nesănătoşi

Pâinea şi pastele reprezintă câţiva dintre carbohidraţii pe care îi consumă mai toți dintre noi, dar reprezintă și un real pericol pentru siluetă. Conţin făină albă (procesată) și îngraşă foarte rău și tocmai din acest motiv fie îi înlocuieşti cu alte variante mai sănătoase, fie renunți definitiv la ei. De exemplu, pâinea albă o poți înlocui cu cea din făină integrală la fel și cu pastele. Modificările pe care le vei implementa în programul alimentar nu întârzie să-ți aducă rezultatele mult dorite, mai exact să previi mult mai uşor kilogramele în plus.

Tu ce faci ca să te menţii în formă? Zi-ne pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Află cum poţi slăbi cu faimoasa dietă Atkins!

More in Fii în formă

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top