Femini.ro

Cum să-ţi alegi ginecologul

Sănătate

Cum să-ţi alegi ginecologul

Când eşti însărcinată, mai ales, ginecologul joacă un rol deosebit de important când vine vorba de dezvoltarea bebeluşului tău dar şi de sănătatea ta. Se întâmplă cazuri în care ai deja un ginecolog însă acesta nu este cunoscător de obstretică, iar în acest moment trebuie să te muţi şi să-ţi iei în considerare toate variantele şi posibilităţile.

Oricare ţi-ar fi întrebările şi preocupările, când vine vorba de ginecologul viselor tale, trebuie să iei în considerare orice mic detaliu existent.

Mai departe vei vedea lista noastră, cu ce ar trebui să ai în vedere când te gândeşti la alegerea ginecologului potrivit.

Calităţile pe care le doreşti la un doctor

Poţi să te gândeşti la acest fenomen ca fiind asemănător unuia pentru un profil de întâlniri online, dar pentru uterul tău. Pentru unele doamne şi domnişoare, minimizarea numărului după preţul pe care îl cer aceştia, după tarife, poate fi o prioritate; pe de altă parte, dacă cariera ta nu-ţi oferă atât de multe alegeri sau pur şi simplu nu eşti mulţumită cu cele ce-ţi sunt oferite prin asigurare, ar trebui numaidecât să iei în considerare o schimbare din punct de vedere financiar.

Este important să te decizi şi asupra calităţilor unui ginecolog ca şi: genul acestuia, credite, review-uri, recomandări, disponibilitate sau accesul la un anume spital.

Recomandările de la apropiaţi

Împrăştie vestea printre cunoscuţi că eşti în căutare de un nou ginecolog- cel mai important este să ai în vedere legătura cu prietenele tale cele mai apropiate sau chiar cu ginecologul la care mergi în prezent. Fă o listă scurtă cu toţi cei care sunt disponibili şi prin casa ta de asigurări, care va deconta în cele din urmă, şi cu spitalele disponibile.

Successful obstetrician sitting in her room in clinic

Recomandări online de la alţi pacienţi

Nu este un moment mai potrivit decât acesta pentru a-ţi demonstra abilităţile tale în ceea ce priveşte manevrarea şi manipularea internetului decât “achiziţionarea” unui nou ginecolog. Cu lista ta de încredere într-o mână, vizualizează fiecare website şi citeşte părerile celor care au trecut pragul fiecăruia în parte.

Cât de uşor este să ajungi în cabinetul lor

Acum începe munca adevărată: programează întrevederi introductive cu alegerile tale de top şi adu cu tine o listă cu 3-4 întrebări pentru a le adresa fiecaruia. Răspunsurile lor trebuie să te mulţumească şi să-ţi satisfacă toate nevoile şi dorinţele.

Ia în considerare şi cât de greu sau uşor îţi este să ajungi de acasă sau de la serviciu la cabinetul medical de vreme ce aceste vizite vor fi cât se poate de dese pe parcursul a 9 luni de zile.

Cât de dificil este să-ţi faci o programare? Cât timp trebuie să aştepţi? Te-ai simţit binevenită, comfortabila, sau ciudat şi grăbită?

Nu totul poate evolua aşa cum ai plănuit

Poţi să ai toate planurile din lume puse la punct şi deciziile pe care le doreşti, însă relaţia dintre tine şi ginecologul tău poate fi puţin…pierdută. Păstrează întotdeauna la îndemână lista cu a doua, cu a treia sau chiar cu a patra variantă de rezervă, pentru a face schimbul dacă simţi că nu poţi fi 100% deschisă cu medicul tău.

Mature doctor making an ultrasound examination to pregnant woman

Continue Reading
You may also like...

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top