Femini.ro

Cum să-ţi pregăteşti casa pentru o petrecere

Casa şi grădina

Cum să-ţi pregăteşti casa pentru o petrecere

Impresionează-ţi invitaţii cu o casă ce sclipeşte şi străluceşte încă de la intrare. Manageriază cu grijă şi atenţie fiecare sarcină şi în acelaşi timp pune la cale şi restul petrecerii, deoarece nu totul stă în curăţenie.

Când faci o listă cu tot ce ai de făcut, pentru o petrecere, adaugă şi “curăţă casă” chiar printre primele. Organizează totul în componente mici pentru a nu te simţi copleşită sau stresată. Cu puţină pregătire şi un plan bun de atac, acest proces va fi foarte simplu şi chiar vei fi tentată să foloseşti aceste trucuri de fiecare dată.

Strategie

În prima zi de curăţenie, trebuie să evaluezi tot ce ai de făcut. Observă ce trebuie reparat, curăţat, spălat, şlefuit şi divide-le într-un mod eficient pentru a le duce pe fiecare la bun sfârşit.

Pretinde că eşti unul dintre invitaţi şi caută ceea ce ţi-ar putea atrage atenţia într-un mod negativ, spre exemplu, colţurile, pereţii sau tavanul- identifică imperfecţiunile.

Un pic de lumină în casă

În a doua zi de curăţenie, trebuie să te axezi pe ferestre şi pe uşi, în special pe cea de la intrare deoarece aceasta va da startul primei impresii. Rămâi la lista pe care ai făcut-o şi aşa vei termina totul într-o oră-două, maxim. Dacă doreşti să faci ceva extra, vei ajunge să pierzi mai mult timp şi te oboseşti degeaba.

Evită distragerile!

Curăţă băile!

Impresionează-ţi invitaţii cu o baie sclipitor de curată. Ai grijă de această muncă puţin mai “murdară” şi neplăcută, printre primele, deoarece acestea au nevoie de ceva mai mult timp şi mai multă atenţie. Nu scăpa din vizor nici un obiect cu care invitaţii ar putea intra în contact!

Curăţă zonele pentru primirea invitaţilor

La mijlocul săptămânii, fii sigură că ai în vedere şi restul camerelor unde te-ai gândit că-i vei primi pe invitaţi. Trebuie să ai destul spaţiu de mişcare, aşa că în primul rând, ia în considerare, câteva mutări necesare de mobilier.

Dacă ai obiecte mai fragile, pune-le într-un dulap, ferite de mâinile mai neîndemânatice ale unor invitaţi.

Spală toate hainele murdare şi dacă ai copii mici, uită-te de două ori după jucării sau articole ce ar putea provoca unele mici “accidente”.

Dacă e sezonul rece, atârnă câteva umeraşe sau cuiere în plus la intrare- nu doreşti să faci multe drumuri până în altă camera cu şi după hainele invitaţilor tăi.

17153137581_31abdeb593_k-compressor

Atacă bucătăria

În primul rând, asigură-te că toată vesela este spălată din nou şi aranjată unde trebuie, în cazul în care vei avea nevoie de un ajutor în plus, în bucătărie.

Etichetează totul şi pune în mici containere mâncarea ce ai cumpărat-o sau pregătit-o pentru petrecere, ca în ziua cea mare doar să le aşezi pe platouri sau farfurii.

Bucătăria are nevoie de fiecare dată de o curăţare în profunzime, aşa că poţi începe cu chiuveta, oale, tigăi, farfurii, frigider şi masă. Ai grijă ca instalaţia sanitară să nu-ţi cauzeze probleme.

Dacă mirosul deranjează, poţi aprinde câteva lumânări parfumate cu 45 min-1 h înainte de sosirea invitaţilor.

Polisare şi ultimile detalii

Întoarce toată atenţia ta către ultimile detalii pe care trebuie să le pui la punct. Poate e nevoie de o ultima aspirare, de dat cu mopul sau de şters praful- mai fă-o o dată!

Cumpără flori, lumânări, pune prosoape curate la baie, hârtia igienică să fie la îndemână, mai curăţă o dată oglinzile, dă drumul la muzică şi aranjează totul pentru ziua ce urmează.

Continue Reading
You may also like...

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top