Femini.ro

Cum să-ţi vopseşti părul natural, fără chimicale

Eşti mămică...

Cum să-ţi vopseşti părul natural, fără chimicale

Fie de încerci să-ţi acoperi firele albe de păr sau pur şi simplu eşti în mare căutare de o schimbare, dar fără chimicale, să-ţi vopseşti părul te poate face să te simţi cu totul întinerită, şi chiar o altă versiune de a ta.

Dar având în vedere că întreaga listă de ingrediente ce se găseşte pe cutiile cu vopsea este cu totul suspicioase, trebuie să ştii, din fericire, că sunt şi foarte multe metode prin care îţi poţi vopsi părul în mod natural şi fără chimicale.

Iată care sunt câteva dintre cele mai grozave alternative:

Mergi către blond auriu

Mierea conţine peroxid de hidrogen, un agent natural de decolorare iar scorţişoara prezintă abilitatea de a transforma părul într-o nuanţă mai aurie. Majoritatea reţetelor necesită părţi egale de miere şi scorţişoară la care se adaugă ori un balsam de păr ori ulei de măsline.

Amestecă-le împreună, masează-ţi părul şi lasă vreme de o oră să acţioneze.

Attractive cheerful young woman with beautiful curly long hair in flower wreath over black background

Treci de la şaten, la brunet

Nucile negre pătează absolut orice le iese-n cale, aşa că dacă-ţi doreşti să-ţi vopseşti părul în mod natural, fără chimicale, trebuie neapărat să le încerci. Începe prin strivirea câtorva, sau chiar poţi cumpăra pudra gata obţinută, fierbe-o într-o oală cu apă, vreme de 30 minute până vei obţine un ceai super închis la culoare. După ce se răceşte, lasă-ţi părul la înmuiat în aceasta aproximativ 20 minute, depinde de nuanţa pe care ţi-o doreşti. Nu freca scalpul prea tare şi aplică ulei de cocos pentru protecţie de piele împotriva petelor.

De la brunet, la şuviţe blonde

Ceaiul de muşeţel este un ingredient grozav dacă doreşti şuviţe aurii. Fierbe ceaiul şi apoi clăteşte-ţi părul cu el, după ce ai aplicat un şampon făcut în casă. Ar trebui să torni ceaiul în mai multe etape prinzându-l într-un bol şi refolosindu-l. Lasă-ţi părul să absoarbă vreme de o oră înainte de a-l clăti cu apă curată.

Vei observa rezultatul în mai puţin de 3 săptămâni dacă repeţi procedeul de 2-3 ori pe săptămână.

De la orice nuanţă, la roşcat

Cerneala Henna îţi va oferi ţie exact nuanţe de roşcat pe care ţi-ai dorit-o dintotdeauna şi asta fără chimicale, totul depinzând doar de culoarea ta naturală a părului şi de câte ori o aplici. Poţi achiziţiona pudra henna online. Culoarea va rezista vreme de câteva luni până va fi nevoie să o reaplici, similar cu majoritatea vopselurilor din comerţ. Amestecă pudra cu apă cu câteva ore înainte pentru a lăsa vopseaua să se activeze. După asta, procedeul este similar oricărei vopsele- aplică cu ajutorul unei pensule, să ai mănuşi în mână, acoperă părul, lasă vreme de câteva zeci de minute şi clăteşte.

Ascunderea firelor albe de păr

Încearcă să te clăteşti cu o licoare pe baza de ierburi ce are salbia ca şi ingredient principal, asta doar dacă eşti brunetă natural. Nu va acoperi 100% dar va amesteca firele albe cu cele colorate din părul tău, oferindu-le o nuanţă apropiată acestora. Salbia este folosită de secole pentru părul închis la culoare. Tot ce trebuie să faci este să te clăteşti cu această după samponare, s-o laşi să acţioneze câteva minute şi să te clăteşti.

Young woman drying her hair isolated on a white background

Continue Reading
You may also like...

More in Eşti mămică...

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top