Femini.ro

Cum se tratează anemia?

Nutriţie

Cum se tratează anemia?

Dacă vreodată te-ai simţit obosită şi neobişnuit de epuizată, trebuie numaidecât să iei în considerare şi anemia. Anemia este o condiţie medicală în care organismul nu prezintă destule celule roşii pentru a funcţiona la capacitate normală.

Chiar dacă organismul tău nu produce destule sau organismul tău le distruge pe parcurs, anemia poate fi cauzată şi de o condiţie medicală, iar pentru asta trebuie să mergi la un medic specialist pentru diagnostic.

Pentru a trata anemia trebuie să urmezi un tratament specific dat de medic, dar poţi avea nevoie şi de suplimente, să-ţi schimbi dieta şi să foloseşti medicamentaţie.

Utilizarea dietei şi a suplimentelor

Dacă iei suplimente pe bază de fier, aşa cum ţi-a spus medicul, ar trebui să vezi o schimbare în decursul a câtorva săptămâni, iar asta poate fi răspunsul la anemia ta.

Cu toate acestea, trebuie să ştii că sunt anumite efecte secundare ale consumului de fier: constipaţie, dureri de stomac şi arsuri.

Dacă anemia ta este cauzată de deficienţa de vitamine, trebuie să iei numaidecât suplimente B12, mai ales dacă ţi-au fost recomandate şi de medic. De asemeni, poţi lua vitamina B12 şi din alimente precum: ouă, lapte, brânză, carne, pui de casă.

Acidul folic este o altă componentă a vitaminei B ce este necesar pentru creşterea celulară din sânge. O deficienţă poate cauza anemia, aşa că din nou, medicul îţi va recomanda suplimente.

Dacă efectiv te-ai săturat de pastile şi injecţii, alimentele recomandate pentru tine în acest caz sunt: pâinea, pastele, orezul, spanacul, fasolele roşii, ficatul, ouăle, bananele şi portocalele.

Şi nu în ultimul rând, la acest punct, limitează numaidecât consumul de alcool- acesta poate întârzia funcţia organismului de a produce celule în sance şi crează o defensivă când vine vorba de celulele roşii, în special, distrugându-le.

Portrait of woman with headache touching her temples with medical staff near by

Folosirea medicamentaţiei

Transfuziile de sânge se află primele în lista noastră când vine vorba de tratamente medicamentoase- iar asta în cazul în care suferiţi de anemie cronică, iar doctorul o recomandă numaidecât. Ţi se va administra o cantitate de sânge potrivită pentru tine cu multe celule roşii imediat şi procedura va avea nevoie de 1-4 ore pentru a fi dusă la bun sfârşit.

Pastilele pentru reducerea nivelului de fier din organism sunt o opţiune reală pentru persoanele care fac transfuzii de sânge în mod regulat. Un nivel ridicat de fier poate avaria grav inima şi ficatul, aşa că trebuie numaidecât să limitezi cantitatea şi să eviţi depunerea acestuia în straturi.

Simptomele anemiei

Unele persoane prezintă simptome extrem de simple, încât nici măcar nu le bagă în seamă şi nu realizează că poate fi vorba de anemie; iată care sunt câteva dintre ele:

– oboseală şi slăbire de vreme ce muşchii tăi nu mai primesc destul oxigen;

– greutate în respiraţie, ceea ce poate indică faptul că organismul tău ale nevoie de mai mult oxigen;

– piele pală din cauza lipsei de celule roşii în organism.

Anemia severă prezintă unele simptome mult mai serioase din cauză că organele interne sunt afectate de cantitatea infimă de oxigen ce ajunge cu greu în sistemul tău.

Şi unde mai pui că şi creierul este extrem de afectat iar în această cauză trebuie să mergi la medic cât mai repede! Simptomele severe pot include:

– ameţeală;

– dureri serioase de cap;

– abilitate cognitivă scăzută;

– bătăi rapide şi neregulate ale inimii.

Image of smiling female with two red hearts by her eyes

Continue Reading
You may also like...

More in Nutriţie

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top