Femini.ro

Dacă eşti nefericită, dar căsătorită, trebuie să faci neapărat asta!

Diete şi sănătate

Dacă eşti nefericită, dar căsătorită, trebuie să faci neapărat asta!

Iubesc statisticile; iubesc să fiu şocată cu totul de ele şi mai ales să ajung să „bârfesc” cu prietenele mele pe subiectul „ştiai că..”?

Aşa că, îţi poţi imagina cât de uimită am fost săptămâna trecută când am aflat că marea majoritate a femeilor rămân într-o căsnicie nefericită mai mult de 5 ani după care decid că este momentul, în sfârşit, să plece, să divorţeze.

Mai adaugă la aceste statistici şi procentul de 40-50% din cupluri care ajung să divorţeze din varii motive; aşa că, ce a mai rămas a fi cuplu fericit până când „moartea îi va despărţi”?

Specialiştii sunt de părere că dacă eşti nefericită nu trebuie să aştepţi deloc 5 ani pentru a pleca deoarece, chiar dacă ai senzaţia că lucrurile se vor schimba, te înşeli amarnic.

Acestea, fiind spuse, haideţi să vedem împreună care sunt situaţiile salvatoare pentru relaţia ta nefericită:

Defineşte relaţia ta ideală

Scrie o pagină cu tot felul de caracteristici ale iubitului, soţului tău şi relaţia pe care o aveţi voi doi. Nu mă refer la modul în care arată şi unde locuiţi, câţi bani face şi ce lucrează. Mă refer la acele lucruri serioase care te fac să tresalţi de fiecare dată când îl vezi.

Cum te tratează, cum îţi petrece timpul, cum îţi petreci tu timpul? Cum răspunzi la nevoile lui? Ce faceţi împreună? Care sunt lucrurile de ne-negociat în relaţia voastră?

Verifică cu realitatea

Nu sunt o mare fană a comparaţiei însă, uită-te la lista creată şi întreabă-te care sunt paşii pe care trebuie neapărat să-i faci pentru a face aceste lucruri să devină realitate.

Este foarte uşor să fii prinsă într-o rutină, în ceea ce se întâmplă rău, prost în relaţie, în acele situaţii care te fac nefericită, însă, ambii parteneri trebuie să uite în mod convenabil toate acestea şi să creeze un spaţiu nou.

Fii schimbarea pe care doreşti să o vezi

Dacă deja eşti nefericită de câţiva ani, ce ai mai avea de pierdut acum? Nimic şi clar, ai mai avea şi ceva de câştigat dacă încerci măcar.

–           Vei afla care parte a relaţiei nu a funcţionat;

–           Vei şti ce funcţionează şi ce nu pentru a învăţa să creezi limite şi bariere ori acum, ori pe viitor cu altcineva;

–           Ai nevoie de foarte mult curaj pentru a admite că ai greşit şi să-ţi asumi partea de vină;

–           Vei decide dacă îi mai oferi o şansă mariajului sau unei noi relaţii, cu o persoană nouă.

Iubeşte-te

Vei observa că în aşa mod îţi vei schimba viaţa şi relaţia; bineînţeles, asta este cel mai dificil de făcut pentru că eşti sau te simţi singură, este fără „viitor”, fără perspectivă şi cu totul mizerabil.

Încearcă să foloseşti acest timp doar pentru a te reconecta cu tine, cu nevoile tale dar şi cu ale partenerului dacă şi acesta este dispus că măcar să vină până la ¼ din drum.

Ocupă-ţi ziua cu tot felul de lucruri ce-ţi fac plăcere– ştiu că încă mai trăieşti în stres, anxietate, lipsă de comunicare şi este tentant să stai acasă şi să te ascunzi de lume- însă vei observa cât de mult bine îţi va face această decizie.

More in Diete şi sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top