Femini.ro

De ce ar trebui să-ţi creşti copilul vegetarian

Despre şi pentru pitici

De ce ar trebui să-ţi creşti copilul vegetarian

 

În vremurile pe care le trăim, dacă nu eşti tu vegetarian, probabil cunoşti pe cineva deoarece, aşa cum s-a reportat în foarte multe studii, din ce în ce mai multe persoane aleg acest drum în fiecare zi.

Având în vedere că dacă alegi să-ţi creşti copilul vegetarian vei atrage asupra ta şi asupra lui o serie de atenţionări însă şi gânduri pozitive, m-am gândit că trebuie să abordez acest subiect numaidecât având în vedere că este nevoie şi de părerea specialiştilor.

Acestea fiind spuse, haideţi să vedem împreună de ce trebuie să-ţi creşti copilul vegetarian:

Noi membri care vor alege să salveze vieţi

Nu mai este nici un secret faptul că, pentru a mânca o bucăţică de carne, de orice fel ar fi aceasta este nevoie de un sacrificiu al unei vieţi. Bineînţeles, felurile de mâncare cu carne şi cartofi gratinaţi sună deosebit de bine, însă, când te gândeşti la măcelul produs, începi să ai gânduri secundare ce îţi pun decizia sub semnul întrebării.

Când un copil este crescut cu un respect absolut faţă de animale şi de tratamentul ce le este aplicat, înţeleg şi poza de ansamblu şi anume: devine mai curios şi începe să pună tot felul de întrebări cu privire la gastronomie. Aceste întrebări îl vor ajuta să înţeleagă mult mai bine de unde îi vine mâncarea din farfurie. De ce să nu optezi pentru un burger din legume şi nu unul din vită având în vedere că are un gust mai bun şi salvezi o bucată de carne?

Happy family in the kitchen, mother and children cooking together

Un viitor mai sănătos

Dacă alergi să-ţi creşti copilul vegetarian, sunt sigură că ştii de faptul că-l vei seta către un viitor mult mai sănătos. Iată care sunt părţile bune ale unei astfel de diete: scade presiunea sangvină, nivelul de colesterol, riscurile apariţiei şi dezvoltării cancerului şi şansa de obezitate.

Ce părinte nu-şi doreşte ca micuţul să se bucure de toate acestea încă din primii ani de viaţă?

Copilul vegetarian prezintă o nutriţie mult mai bună, mai sănătoasă având în vedere multitudinea de culori ce o consumă.

Fructele şi legumele conţin substanţe antioxidante grozave ca şi vitamina C, vitamina E şi carotenoizi. Aceştia protejează celulele împotriva daunelor  asociate cu cancerul, bolile de inima şi multe alte probleme de sănătate mai mici sau mai mari.

Înlocuieşti „nu” cu mai mulţi de „da”

Când copilul este obişnuit să consume tot ce este procesat, cu zahăr, gras, paleta de alimente se adaptează în concordanţă cu acestea. Acum să fim sinceri: ce copil ar lăsa pizza pentru ţelină cu hummus? Mai ales dacă este pentru prima dată când doreşti să le încerce?

Însă, când micuţul integrează în dieta sa zilnică fructe, legume, cereale integrale, va deveni mult mai deschis în ceea ce priveşte mâncărurile mai „neconvenţionale” ca şi fasole, sfeclă, broccoli, seminţe de chia şi altele.

Diversitate

Este foarte uşor să cazi în această rutină care place tuturor: macaroane, brânză, pizza, dulciuri, burgeri şi asta în fiecare zi, însă, în momentul în care alegi să creşti un copil vegetarian, vei rămâne surprinsă de multitudinea de alegeri pe care poţi să le faci în fiecare zi.

Nu te vei plictisi nici tu- chiar dacă nu doreşti să urmezi această dietă, însă, nici copilul!

happy young family have lunch time with fresh fruits and vegetable food in bright kitchen

More in Despre şi pentru pitici

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top