Femini.ro

De ce este atât de dificil să-ţi iubeşti corpul?

Fii în formă

De ce este atât de dificil să-ţi iubeşti corpul?

 

Nu contează ce mărime porţi, acum, trebuie să înţelegi asta; ce contează este să-ţi iubeşti corpul exact aşa cum este!

Dacă mănânci din cauza emoţiilor negative sau suferi de vreo afecţiune, probabil eşti iritată de-a binelea doar la auzul cuvintelor: „doar iubeşte-ţi corpul, draga mea” deoarece bineînţeles că tot ce-ţi doreşti tu este să nu mai mănânci atât de mult şi să slăbeşti, să slăbeşti foarte mult.

Hai să fim sincere, eşti foarte departe de orice sentiment de mulţumire cu privire la corpul tău, ba din contră, îl urăşti. Îţi urăşti fundul, coapsele şi doreşti că totul să dispară. Doreşti să fii slabă, sănătoasă, sexy şi fit, toate în acelaşi timp.

Acestea fiind spuse, haideţi să vedem împreună de ce este chiar atât de dificil să faci acest lucru în prezent:

De ce este greu?

De când mă ştiu am încercat să inspir oamenii din jurul meu şi să vorbesc deschis despre greutate, kilograme, mâncare şi de ce să nu recunosc, că, am avut rezultate destul de incredibile. Poate din primele zile strâmbau din nas şi nu mă luau în considerare, însă, pe măsură ce timpul trecea, am început să văd rezultate.

Răspunsul: este foarte greu să-ţi iubeşti corpul care este destul de trecut de limita admisă de kilograme pentru înălţimea şi sănătatea ta deoarece dacă ajungi să o faci, ţi-e frică de moarte că vei rămâne în acest stadiu pentru toată viaţa şi nu vei avea capacitatea să mai slăbeşti.

Frică

Dacă te numeri printre aceste femei cu gândire asemănătoare, continuă să-ţi spui lucruri pozitive la adresa corpului tău deoarece contează. Specialiştii ne spun următoarele: când continui să-ţi urăşti corpul şi grăsimea de pe acesta, vibraţia de ură nu o face pe aceasta să dispară, chiar dacă tu ajungi să-ţi duci la bun sfârşit ţelurile propuse.

Te rog să citeşti asta din nou: nu vei ajunge să-ţi iubeşti deodată corpul când este mai slab dacă îl urăşti acum când are grăsime pe el.

Acest comportament, acest obicei de ură este atât de puternic încât nu dispare toată viaţa, indiferent de cât de slabă ai putea fi- din această cauză, majoritatea femeilor care ajung la greutatea ideală încă se mai luptă cu ele, cu mâncarea, cu corpul.

Primul pas

Un prim pas important în această luptă a ta este să fii conştientă de faptul că nu-ţi iubeşti corpul acum şi să fii cât se poate de împăcată cu asta. Permite-ţi acest gând, de a fi ok cu privire la chiar şi ura faţă de corpul tău.

Mai mult decât atât, încearcă să te antrenezi, încearcă să vorbeşti cu un terapeut, cu un specialist deoarece alături de acesta vei avea parte de rezultatele pe care le doreşti în cât mai puţin timp posibil.

Trebuie să ajungi să-ţi iubeşti corpul însă pentru a ajunge la această acţiune supremă trebuie să iei acţiune în fiecare zi deoarece nu se va întâmpla peste noapte, mai ales dacă încontinuu cauţi diete ale celebrităţilor şi noi antrenamente. Ai încredere în mine când îţi spun că este nevoie de un stil de viaţă sănătos pe care să-l abordezi şi la care să rămâi tot timpul. Începe acum!

More in Fii în formă

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top