Femini.ro

De ce este deosebit de dureros să treci printr-o despărţire?

Relaţii

De ce este deosebit de dureros să treci printr-o despărţire?

 

Să treci printr-o despărţire nu este deloc uşor şi întotdeauna este extrem de dureros, de orice tip ar fi fost relaţia respectivă deoarece întregul corp trece printr-un şoc. Ce tocmai s-a întâmplat? Unde este? Cum ar trebui să supravieţuiesc fără el?

De vreme ce primul stagiu al despărţirii poate fi asemenea unei palme peste faţă, sunt foarte multe lucruri prin care treci pe tot parcursul acesteia, care o pot face şi mai dureroasă decât înainte.

Sunt persoane capabile să se recupereze deosebit de repede; este un moment dureros, de traumă, după care, ce să vezi? Sunt bine.

Cu toate acestea, există şi cealaltă categorie de oameni care se confruntă cu mai multe greutăţi şi pentru aceştia o despărţire este mult mai dureroasă; iată care sunt motivele:

Iubirea dă dependenţă

Este adevărat. Studiile au arătat asta. Când te îndrăgosteşti, centrii de dependenţă din corpul tău se activează; da, vorbesc de aceeaşi centri care sunt activi şi în cazul heroinei şi cocainei. Ţine minte asta când începi să râzi de prietena tare care se pare că efectiv nu poate depăşi momentul unei despărţiri.

Closeup portrait of a young woman with headache isolated on a white background

Iubirea distorsionează realitatea

Emoţiile puternice pot acţiona ca şi un filtru de percepţie pentru întreaga ta existenţă. Ştii fraza: uită-te la lume prin ochelarii tăi roşu-coloraţi? Asta poate face iubirea pentru tine. Îţi poate distorsiona complet percepţia asupra realităţii şi când aceasta dispare, întreaga modalitate prin care tu vezi lumea, se poate schimba. Şi din această cauză, realitatea este cea extrem de dureroasă şi nu neapărat despărţirea.

Iubirea, se presupune, că ar trebui să fie pentru totdeauna

Aceasta este crudă asociere pe care o face creierul nostru după o despărţire. Dacă tu credeai cu adevărat că iubirea ta va rezista în timp şi acea persoană te-a respins, este extrem de dificil să procesezi cele întâmplate deoarece eternitatea se pare că a luat sfârşit.

De foarte multe ori, creierul ia acel concept de „totdeauna” şi-l aplică durerii asociate despărţirii; dacă iubirea n-a rezistat pentru totdeauna, o va face durerea.

Iubirea dăinuieşte dintotdeauna

Avem foarte multe amintiri, amintiri care ne formează atitudinea noastră faţă de respingere. Încă de la începutul vremurilor, dacă un trib respingea un bărbat, probabil însemna că acesta trebuie să moară şi poate din acest motiv, dacă eşti respins, ai senzaţia că sentimentul de panică şi disperare va ţine la nesfârşit.

Iubirea doare

Ecografiile au arătat că persoanele care au experimentat un moment dureros prezintă o activitate mult mai crescută în centrii dureroşi de la nivelul creierului. Asta înseamnă că iubirea nu numai emoţional te pune la pământ dar îţi poate cauza şi durere psihică.

Concluzie

Dar, cu toate acestea, este un lucru deosebit de important pe care trebuie să-l ţii minte dacă experimentezi oricare dintre aceste simptome aduse de o despărţire dureroasă- timpul vindecă.

Asta inseamnna că, cu cât te îndepărtezi mai mult de persoană care ţi-a provocat aceste sentimente, cu cât acestea devin mai puţin intense, impulsurile negative vor dispărea şi vei începe să te simţi din nou ca fiind tu, din nou bine şi din acest punct poţi începe să-ţi refaci viaţa, să-ţi clădeşti un viitor.

Portrait of a fitness woman covering her ears with fingers and shouting isolated on a white background

More in Relaţii

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top