Femini.ro

De ce lipsa de mişcare este cel mai groaznic duşman

Fii în formă

De ce lipsa de mişcare este cel mai groaznic duşman

De departe, toate dimineţile noastre sunt la fel; ai acea durere în ochi de fiecare dată când îi deschizi, spatele îţi este amorţit iar umerii şi capul abia de-i mai simţi- da, asta înseamnă lipsa de mişcare, când într-un final realizezi că nimic nu se va schimba, că nu are nici un rost şi că toate sunt în acelaşi mod de ani de zile.

Vei bea cafeaua, vei mânca o prăjitură, poate şi o ţigară se va afla în meniul tău iar stomacul va începe să te doară groaznic iar ameţeala va fi cea mai bună prietenă a ta, toată ziua.

De ce există lipsă de mişcare? Haideţi să vedem specialiştii ce au de spus cu privire la această problemă gravă!

Doctor office - portrait female physician sit by desk

Acceptă responsabilitatea

Încă o dată ai auzit de extraordinar de infinitele posibilităţi digitale şi tot mergi în pat întrebându-te de ce muşchii tăi sunt atât de încordaţi iar oasele atât de slăbite. A mai trecut o zi şi ai depăşit din nou articolul în care se menţiona despre riscurile unei vieţi sedentare deoarece doreşti să te convingi că stresul şi oboseală sunt cauzele job-ului tău.

Însă, am trecut şi eu prin asta şi mi-am dat seama că gândirea îmi este cel mai aprig duşman.

Vestea bună este că poate fi altfel; nu va fi uşor, nu vreau să te induc în eroare însă, o dată ce ai început să te trezeşti zâmbind şi cu un gând pozitiv, vei vedea cum totul va merita.

Înlocuieşte durerea, frustrarea cu vigoarea, energia, împlinirea şi mulţumirea.

Luptă

Aş minţi dacă aş presupune că eu niciodată nu m-am confruntat cu această problemă, cu lipsa de mişcare şi un stil de viaţă sedentar, însă, ce voi putea spune este că totul începe cu un plan. Cea mai mare problemă, peste toate, este că organizarea lucrurilor din viaţa ta te-a dezamăgit aşa că ai nevoie de încurajare pentru a merge mai departe.

Aşa că, în loc să-ţi setezi alarma pentru dimineaţă cu o oră mai devreme, alege să te pui în pat cu o oră sau chiar două înainte; fă o mică schimbare şi vei vedea că de la aceasta vor porni şi altele.

Corpul făcut pentru mişcare

Sunt sigură că fiecare dintre noi a experimentat câteva dintre efectele secundare ale unei vieţi sedentare; am menţionat doar câteva în rândurile de început însă, printre cei mai comuni indicatori se află cei care-ţi arată că atât corpul cât şi mintea se află în declin şi este momentul să te mişti.

Cu toate că petreci majoritatea timpului la birou, pe un scaun şi job-ul tău este deosebit de obositor, ajungi acasă şi iar te uiţi la un ecran stând, efectiv parcă nu mai ai parte de odihnă. În mod constant îţi este somn, te simţi obosită şi nu ai nici cea mai mică idee de ce; mai rău este că ai dureri în tot corpul iar mintea ta este slăbită.

Ei bine, acestea toate le resimţi din cauză că organismul este special concepul pentru mişcare şi începe să se deterioreze când nu te mişti; în modul de inactivitate, muşchii nu mai ard grăsime, sângele circulă mai greu şi nu ajunge cum ar trebui la creier, inimă şi ţesuturi.

Fitness center senior woman exercise sit ups with personal trainer

More in Fii în formă

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top