Femini.ro

De ce mi-am schimbat religia pentru soţul meu

Nunta

De ce mi-am schimbat religia pentru soţul meu

 

Religia este o parte destul de importantă pentru fiecare dintre noi fie de mergem în fiecare săptămână la templu, catedrală, biserică sau alegem să nu facem asta. De fapt, conform unui studiu făcut în 2014, se pare că peste 77% dintre populaţia globului se identifică cu o religie, cu un grup spiritual.

De vreme ce sunt foarte multe cupluri care reuşesc cumva să managerieze aceste probleme cu privire la religia unuia sau altuia, mai multe sunt cele care optează să-şi ia inima în dinţi şi să se convertească.

Mai jos, câteva doamne explică cum şi de ce şi-au schimbat afilierea spirituală pentru, cu sau din cauza partenerilor de viaţă:

Nu aveam binecuvântarea părinţilor lui

„Mi-am schimbat religia la iudaism înainte să mă căsătoresc. Am dorit să fac acest lucru din cauză că mi-am întâlnit iubirea vieţii mele şi chiar nu se putea să ne începem viaţa fără binecuvântarea părinţilor lui. Am vrut să am aceeaşi religie ca şi soţul meu şi viitorii noştri copii şi chiar îi iubeam obiceiurile şi sărbătorile. Cred că mariajul nostru ar fi fost şi mai dificil, mult mai dificil dacă nu făceam această schimbare.”

Aveam nevoie de o schimbare

„În primii 6 ani de relaţie, eu şi soţul meu ajungeam să ne certăm de la absolut orice. După care ne-am căsătorit, am făcut primul copil şi toate problemele parcă se făceau din ce în ce mai mari. Când am ajuns într-un punct de unde parcă nu mai avansăm, nu mai exista împăcare, mi-a făcut o surpriză şi m-a dus pe mine şi pe fiica mea la biserica mamei mele. De vreme ce niciunul dintre noi nu era o persoană religioasă, ne-am dat seama atunci că este nevoie să ne schimbăm acest drum, să ne schimbăm viaţa pentru binele fiicei noastre şi a mariajului. Ne-am botezat amândoi şi am devenit creştini.”

A little boy and his pregnant mother spend time together - surprised boy touching mother's stomach

Logica despre religie avea sens

„Nu credeam în ceva anume când mi-am întâlnit soţul, care era un ateu de la vârsta de 8 ani de zile. Chiar şi după 6 ani după ce ne-am căsătorit, mai aveam momente când mă duceam la mine în oraş la biserică alături de familie şi/sau la evenimente importante. Dar am descoperit că urăsc acest lucru. Când am vorbit despre ştiinţă şi despre contrariile legate de miturile religioase ce există, mi-am dat seama că logica lui chiar are sens. În prezent nu cred în nici o divinitate însă nici nu militez pentru ceva anume.”

Era important pentru logodnicul meu

„Ştiam că religia este foarte importantă pentru logodnicul meu care nu mergeam în fiecare duminică la biserică- el fiind un membru destul de respectat în această comunitate. Aşa că, de dragul lui, am luat câteva lecţii de catolicism şi mi-am schimbat religia. Sunt catolică acum însă trebuie să recunosc că mai mult cu numele deoarece credinţele şi părerile mele sunt diferite.

Amândoi am decis ca viitorii noştri copii să fie botezaţi în biserică, deasemeni şi acest lucru mă bucură şi mă linişteşte.”

A woman lifts her arms in praise at dawn

More in Nunta

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top