Femini.ro

De ce nu este vreodată târziu să te redefineşti ca şi om

Carieră şi dezvoltare

De ce nu este vreodată târziu să te redefineşti ca şi om

 

Abilitatea de a te reinventa nu este deloc uşoară, simplă; să te redefineşti înseamnă să fii suficient de curajoasă, de îndrăzneaţă încât să ajungi să fii în modul în care-ţi doreşti pentru a-ţi îndeplini scopurile. Asta nu se întâmplă pur şi simplu peste noapte.

Dacă gândul de a alege o nouă cale, de a-ţi schimba obiceiurile, modul de a gândi şi cercul de prieteni te sperie- nu eşti singură, însă, asta înseamnă să te redefineşti.

Oricum, acesta este unul dintre cele mai critice procese ce poate fi îndurat de o persoană, schimbarea destinului, însă, schimbarea, mai presus de orice, îţi descuie noi nivele de potenţial şi oportunitate.

Female cosmetician holding a box with cosmetic to check information on it

Nevoia pentru schimbare

În fiecare dimineaţă când ne trezim, luăm decizii: să ne urmăm rutina sau să facem ceva diferit pentru a mai diversifica lucrurile. Pentru cei ce sunt creaturi specifice ale obiceiului, lucrurilor repetative, rutina este comfortabila, uşoară şi produce foarte puţin stres.

Problema este că după ceva timp, încetezi din a mai creşte, din a mai evolua.

Aşa doreşti să te redefinesti, să vezi din nou cine eşti şi ce poţi şi acest lucru este absolut necesar pentru a atinge anumite nivele de succes.

Şi da, procesul trebuie să fie unul pentru toată viaţa, asemenea unui ciclu continuu; niciodată nu eşti prea în vârstă, prea bătrână, niciodată nu este prea târziu pentru ceva nou.

Semne clare

Când ştii că este momentul pentru un upgrade de sistem? Sunt anumite semne în calea ta care te alertează că este timpul pentru altceva: primul semn este sentimentul de a fi blocat- simţi că te plictiseşti, că ai nevoie de noi, de incitare, entuziasm.

Re-evaluează-ţi viziunea asupra vieţii şi dacă aceasta nu mai este validă iar ţelurile tale s-au schimbat, tu de ce mai eşti în acelaşi loc care nu te mai duce nicăieri? Dacă simţi că nu poţi merge mai departe, este momentul să avansezi, să faci progrese.

În viaţă, nu există neutralitate- fie mergi înainte sau te întorci înapoi. Timpul în mod constant merge înainte şi dacă stai locului, există o şansă destul de mare să pierzi teren. Nu contează câţi ani ai, în ce stadiu al vieţii te afli- întotdeauna este loc pentru îmbunătăţiri.

Al doilea semn cum că îţi doreşti o schimbare în viaţă este faptul că se întâmplă evenimente majore ce te împing de la spate să te redefinesti, să te reinventezi şi parcă acestea sunt mai mari ca tine şi apare neputinţa. Să te căsătoreşti, să începi un nou job, să fii promovat, să pui capăt unei relaţii, să devii părinte, toate acestea sunt oportunităţi grozave pentru că viaţa să ia un alt curs.

Când aceste schimbări se produc în viaţa ta, trebuie să te schimbi şi tu o dată cu ele. Nu poţi avea o mentalitate de individ singur dacă ai un mariaj de succes; nu poţi rămâne egoist şi iresponsabil şi să creşti un copil sănătos şi educat. Nu poţi fi promovat în poziţia de supervizor, spre exemplu dacă îţi menţii aceeaşi atitudine de subordonat.

Fiecare nivel de succes necesită ceva diferit de la tine.

Confident young businessman in eyeglasses looking at camera

More in Carieră şi dezvoltare

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top