Femini.ro

De ce sora-mi este cea mai bună prietenă

Despre şi pentru pitici

De ce sora-mi este cea mai bună prietenă

 

„Sora mea întotdeauna mi-a fost alături, încă din primele luni când mă lua în braţe şi mă bătea pe spate, când mă liniştea, până în liceu când a ajuns să-mi bată un pretendent din cauză că nu se purta deloc bine cu mine.

În ciuda diferenţei de vârstă, nu mă lasă niciodată să câştig, la nimic şi mă impulsioneaza să scot ce este mai bun din mine şi să trag tare pentru a ajunge acolo unde doresc.

Când aveam nevoie de confort, sora mea era cea care mă îmbărbăta cu câteva cuvinte şi eram ca şi nouă.

Din această cauză mă simt nevoită să împărtăşesc câteva dintre motivele pentru care consider că o soră este cea mai bună prietenă pe care o poate avea cineva pe această lume:

Ne echilibrăm una pe alta

Când sunt mult prea răutăcioasă, îmi spune să mai las de la mine; când ea exagerează şi se bate cu pumnul în piept pentru a câştiga un argument, îi spun să fie mai delicată deoarece poate are mai multe de câştigat.

Nu simt nevoia să mă ascund

Pentru că e vorba de sora mea, nu doresc să am ceva secret, privat când sunt cu ea, ceea ce este ceva incredibil de bine deoarece nu ne-am respecta dacă ar fi altfel.

Two sisters or female friends in an intimate embrace standing close together looking deeply into each other eyes

Râdem în mod constant

Suntem de părere că aceleaşi lucruri sunt amuzante din fix aceleaşi motive; câteodată este înfricoşător deoarece pare că am fi gemene, doar că, aşa cum am spus şi mai sus, diferenţa dintre noi două, de ani, este destul de mare- acest lucru enervează la culme pe fratele nostru însă, pe noi ne face să fim şi mai apropiate, şi mai fericite.

Nu mă minte cu absolut nimic

În timpul ultimei mele vizite la ea, mi-a spus că m-am machiat complet greşit şi că ar trebui să mai am grijă de sprâncenele mele deoarece forma lor nu mă avantajează deloc.

Mi-a spus ceva de genul: „Este super drăguţă, adorabilă chiar, însă, fă mai bine arcada.”; asta mi-a amintit de momentul din adolescenţă când i-am cerut maşina, „poţi folosi maşina mea însă, ai grijă să o menţii curată” sau „eşti o mama bună, însă nu-ţi mai lăsa fiul să urineze în pahare”. După cum bine se observă, o soră întotdeauna îţi va face un compliment, după care va încerca să te atenţioneze în legătură cu un lucru negativ. Nu ştiu ce se întâmplă şi în cazul prietenelor.

Ne împăcăm repede

De obicei nu ne certăm, însă mai avem mici discuţii. Poate ea doreşte să iasă în oraş iar eu sunt mult prea obosită şi doresc să stau acasă. Ne spunem câteva lucruri, ne întristăm, după care găsim în mod automat câte o portiţă de scăpare, câte ceva vesel care ne apropie din nou.

Nimic nu stă în calea relaţiei noastre

M-am mutat destul de des şi ştiu sigur că până şi cele mai bune prietenii nu rezistă în faţa testului numit „timp şi distanţă”. O mie de km mă despărţeau de sora mea, vreme de 10 ani de zile, însă, suntem o familie şi asta este pentru totdeauna.”

Two loving sisters comforting each other hugging each other in a close embrace as they stand outdoors in the countryside

More in Despre şi pentru pitici

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top