Femini.ro

De ce suferi de anxietate sexuală? Cum să scapi de ea?

Relaţii

De ce suferi de anxietate sexuală? Cum să scapi de ea?

 

Nu ai fi om dacă nu ai simţi un fior de nervozitate când te bagi în pat lângă o persoană nouă. Fiecare femeie, dar şi bărbat, dacă mai contează, experimentează un nivel de anxietate sexuală. Este total normal şi aceasta nu ar trebui să te oprească pe tine din a avea o viaţă sexuală sănătoasă aşa cum ar trebui să fie.

Bineînţeles că este mult mai uşor de zis decât de făcut; dacă suferi de anxietate sexuală, trebuie să ştii că sunt câţiva factori, câteva motive pentru care aceasta se întâmplă, dar bineînţeles, şi un număr egal de soluţii pentru această problemă.

Meriţi să te simţi bine în timpul actului sexual; fiecare femeie merită. Înţelege care este rădăcina problemei şi vezi mai departe care sunt motivele comune pentru care suferi de anxietate sexuală.

Nu ai o imagine bună a corpului tău

Aceasta este una dintre cele mai mari şi importante anxietăţi de care suferă majoritatea femeilor în dormitor. Cultura noastră ne impune anumite criterii cu privire la modul în care ar trebui să arătăm şi când imaginile nu se suprapun, începem să fim extra critice cu noi.

Dacă îţi este foarte dificil să te dezbraci în faţa partenerului, poate ar trebui să urmezi câteva cursuri cu un terapeut în legătură cu modul în care arăţi şi cum să te iubeşti. O lenjerie frumoasă dar şi sportul te poate ajuta în aceste probleme.

Couple lying in bed sleeping

Lipsa experienţei sexuale

Aceasta este încă o altă sursă de anxietate sexuală la femei; însă, specialiştii ne asigură că această lipsă nu este deloc o problemă serioasă în faţa bărbaţilor. Aceştia vor fi mai mult decât fericiţi să te înveţe ce le place, mulţi sunt decenţi, gentili şi vor lua lucrurile foarte uşor.

Au aşteptări mult prea mari

Câteodată, partenerii au aşteptări mult prea mari de la noi- o recunosc şi eu şi din această cauză trebuie să ţii minte că nu eşti nevoită să faci absolut nici un lucru faţă de care nu te simţi în largul tău.

Nu contează ce-ţi sugerează acesta deoarece tu eşti cea care decide asupra factorului ce-ţi provoacă anxietate sexuală. Dacă răspunsul este nu, lasă-ţi anxietatea să te ghideze şi treci mai departe.

Eşti traumatizată dintr-o experienţă din trecut

Amintirile şi alte situaţii neplăcute în care dorinţele şi nevoile tale nu au fost respectate pot interfera cu abilitatea de a face şi a vorbi cel puţin, despre sex, cu calm şi să te bucuri de tot.

Vestea bună este că, în momentul în care vei întâlni acel tip drăguţ care te înţelege, vei reuşi să treci alături de acesta prin toate şi vei începe din nou să ai încredere în oameni, şi mai important, să te bucuri din nou de intimitate.

Nu poţi scăpa de stres

Ca şi femeie, de foarte multe ori ai avut experienţe de genul: hai să facem sex pentru tine deoarece eu oricum n-o să mă bucur de el! Şi din această cauză, te abandonezi şi abandonezi şi ideea de a avea orgasm. Aceasta este o problemă deoarece ar trebui să te bucuri de sex de fiecare dată.

Munceşte la asta şi spune-ţi de fiecare dată că meriţi această experienţă şi dacă ajunge să-ţi placă, nu înseamnă că eşti rea sau „uşuratică”.

Young couple hanging together in car outdoors

More in Relaţii

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top