Femini.ro

De ce sunt persoane care nu au succes?

Carieră şi dezvoltare

De ce sunt persoane care nu au succes?

 

De vreme ce atunci când vorbim de succes, subiectul este mai mult relativ deoarece ţine de valoarea monetară şi non-monetară, eşecul este mai degrabă o reţetă alcătuită din foarte multe ingrediente şi nu este nevoie de foarte multă vreme pentru a te afla pe această cale sigură.

Din această cauză, mă simt nevoită să vă vorbesc mai degrabă despre greşelile făcute de anumite persoane care nu au succes, care le setează către eşec decât ce fac sau ce gânduri au oamenii cu rezultate incredibile.

Nu înţeleg valoarea timpului

Persoanele care nu se bucură de succes nu valorează timpul lor şi al celor din jur sunt peste tot, cu oricine, oricând deoarece le lipseşte abilitatea de a-şi dedica timpul pentru setarea ţelurilor lor. Şi an după an, după an îşi fac noi şi noi propuneri care niciodată nu ajung la o finalitate din cauză că nu se sinchisesc măcar să acorde puţină atenţie acestora.

Abilităţile de manageriere a timpului, învăţare a cum să spui „nu” şi să ştii ce angajamente să-ţi iei, toate acestea reprezintă paşi importanţi către succes în toate domeniile vieţii tale.

A young woman lying on her couch drinking tea

Nu fac lucrurile potrivite pentru scopurile lor

Cu cât este mai important ţelul, cu atât va fi mai mare ierarhia valorilor şi disciplina şi ordinea cu care este asociat acesta. Cu cât este mai puţin important, se întâmplă viceversa. Persoanele ce se plâng mereu de câte vreun eşec în viaţă în mod clar au confundat serviciul, afacerile cu productivitatea.

Îţi recomand să păstrezi un jurnal în care să scrii exact ceea ce urmăreşti, care-ţi sunt strategiie care te pot duce acolo unde-ţi doreşti şi identifică lucrurile care te ţin pe loc.

Nu ies din aria de confort

Îţi urăşti şeful, job-ul nu este tocmai pe domeniul tău, însă te mulţumeşti aşa. Nu şi iar, nu! Nu există motiv în lumea asta pentru care să produci o muncă mediocră într-un mediu care nu te mulţumeşte pe deplin. Eşti plătit pentru a te afla în acel loc, aşa că, ori îţi dai tot interesul pentru a ieşi ceva grozav de pe urma mâinilor tale, ori renunţi şi cauţi un loc unde să excelezi.

Şi-au impus anumite limite

Persoanele ce sunt lipsite de succes din orice punct de vedere au tendinţa să spună lucruri ca şi: nu sunt bun cu numerele, chiar urăsc să învăţ sau pur şi simplu nu cred că pot conduce o afacere de succes.

Îţi impun propriile limite şi se scuză pentru comportamentul ales dar asta nu va face nimic altceva decât să se bucure pentru ceva mult mai puţin şi deloc suficient.

Te sfătuiesc să renunţi la ideea conform căreia tu ai doar un anumit set de talente, de abilităţi pentru sarcini specifice şi mai ales să te gândeşti că nu eşti suficient de inteligentă ca persoana de lângă tine.

Găsesc cele mai bune scuze

Acestea sunt persoanele care vor găsi întotdeauna motive şi logică în acţiunile pe care nu DORESC să le ducă la bun sfârşit. Lipsa de imaginaţie şi de interes este cea pe care trebuie să se dea vina şi în nici un caz pe anumite „incapacităţi”.

Happy pregnant woman doing yoga exercise on the floor isolated on a white background

More in Carieră şi dezvoltare

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top