Femini.ro

De ce ţi se umflă faţa?

Sănătate

De ce ţi se umflă faţa?

Te trezeşti dimineaţa şi ai impresia că ţi se umflă faţa asemenea unui balon? De vreme ce există posibilitatea ca în seara precedentă să fi băut puţin mai mult însă, să ştii că mai sunt şi alte motive pentru care ţi se umflă faţa.

Mai jos medicii, specialiştii, ne-au venit în ajutor şi de această dată şi au cântărit câteva dintre cele mai comune motive pentru care ţi se umflă faţa şi ce să faci în această privinţă pentru a scăpa definitiv.

Haideţi să vedem împreună despre ce este vorba:

Ai o infecţie la sinusuri

Dacă spaţiul care se umple cu aer dintre ochi şi în spatele frunţii, nasului şi obrajilor, devine inflamat sau se infectează, ei se pot înfunda cu mucus. Presiunea va cauza o durere în jurul ochilor, o mucoasă de culoare verde- gălbuie, dureri de cap şi câteodată, bineînţeles, umflături la nivelul feţei.

De cele mai multe ori, infecţia este cauzată de un virus- traducere: vei avea nevoie de antibiotice. În schimb, odihneşte-te, bea destul de multe lichide şi încearcă cu antihistaminice, în primul şi în primul rând, explică specialiştii.

Ai un abces

Există posibilitatea ca în momentul în care ai o carie sau un dinte crăpat, să permiţi bacteriei să-şi facă loc. Aceasta va rezulta într-o colecţie de puroi şi bineînţeles umflare în jurul dinţilor şi gingiilor. Dentistul îţi poate prescrie antibiotice şi probabil îţi va recomanda şi o îndepărtare a nervului infectat. Între timp, sarea de mare şi pastilele pentru durere te pot face să te simţi de-a dreptul comfortabil.

surgery

Eşti alergică la ceva, cumva

Pe lângă ochii roşii şi golirea extraordinar de rapidă a cutiei cu şerveţele, o reacţie alergică la mâncare, la polen, la medicamente sau la orice altă substanţă poate  cauza o inflamaţie facială, în special în jurul ochilor şi nasului, explică specialiştii. Medicamentele eliberate fără prescripţie medicală pot ţine sub control inflamaţia dar, mergi la un medic specialist dacă prezinţi şi alte simptome alergice.

Ai celulită

Nu, acum nu vorbesc de pielea care nu arată deloc bine. Celulita este o infecţie bacteriala a pielii care pot cauza pielii o inflamaţie rapidă cauzând şi fierbinţeală şi roşeaţă, spun medicii. Dacă dezvolţi şi observi aceste simptome- în special dacă umflarea se extinde- trebuie să mergi numaidecât la urgenţe. Dacă e lăsată netratată, această boală poate fi letală- o săptămână cu antibiotice ar trebui să rezolve problema.

Ai oreion

Sună ca ceva de modă veche însă trebuie să ştii că această afecţiune este destul de contagioasă şi te poate ajunge indiferent de zona în care locuieşti şi de câţi ani ai. Dacă te-ai ales cu el, vei experimenta dureri de cap, febră şi dureri musculare alături de nişte obraji supradimensionaţi.

Dacă medicul îţi confirmă condiţia cu ajutorul salivei sau a unui test de sânge, singura ta opţiune este să aştepţi. Majoritatea cazurilor se vor rezolva în decursul a două săptămâni.

Tiroida poate a scăpat de sub control

Glanda ta în formă de fluture din gât ce pompeaza hormonul care regulează metabolismul şi temperatura corporală poate fi de vină dacă ţi se umflă faţa.

Poate îţi va fi frig, te vei simţi slăbită şi pielea e mai uscată decât normal. Medicul îţi va spune sigur dacă despre asta este vorba!

Portrait of a beautiful woman with clean face

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top