Femini.ro

De ce ţi se zbate ochiul?

Sănătate

De ce ţi se zbate ochiul?

 

Sunt sigură că te-ai întrebat de foarte multe ori care sunt motivele pentru care ţi se zbate ochiul având în vedere că este o acţiune extraordinar de enervantă.

Când ţine câteva secunde este în regulă însă când acesta nu se mai opreşte? Specialiştii ne asigură că ni se zbate ochiul din cauza unui spasm cauzat de un nerv ce se află în musculatura ochiului activat bineinteles de stres. Pleoapa, însăşi, este deosebit de delicată aşa că muşchii sunt susceptibili la foarte multe şi variate tipuri de efecte.

De obicei, aceasta va trece de la sine, însă, dacă nu, încearcă să-ţi dai seama de cauze pentru a-ţi schimba obiceiurile. Mai jos vei găsi câteva dintre cele mai comune motive pentru care ţi se zbate ochiul:

Prea multă cofeină

Obiceiurile tale cu privire la consumul de cafea pot fi de vină pentru această „neregularitate”. Proprietăţile stimulante ale cofeinei pot creşte mişcările inimii şi metabolismul şi-ţi pun muşchii mai repede în mişcare. Probabil îţi stimulezi şi muşchii de la nivelul ochilor.

Bineînţeles, nu există cantitate specifică de cofeină care să zicem că dăunează, însă, dacă eşti preocupată de acest aspect, poate ar fi bine să minimizezi consumul.

Portrait of a beautiful woman with closed eyes on blue background

Eşti stresată

Organismul reacţionează la stres în felurite moduri iar ticurile la nivelul ochilor reprezintă doare unele dintre ele. Acesta este un semn clar că este ceva mult prea mult pentru corpul tău, explică specialistă. Dacă simţi că acesta este cazul tău, încearcă să apelezi la modurile de care ţi-am vorbit de atâtea ori pentru a manageria stresul şi pentru a ameliora această problemă.

Ai alergii

Dacă ţi se zbate ochiul, există o şansă destul de mare să ai o alergie; aceasta eliberează histamină în sistemul tău iar ea este de vină pentru faptul că organismul reacţionează în moduri atât de diferite. Mai mult decât atât, există şansa să te mai şi mănânce zona sau chiar să se umfle.

Nu dormi destul

Muşchii de la nivelul ochilor sunt cei mai sensibili din tot corpul aşa că şi cel mai mic dezechilibru îi poate pune la mare încercare. Lipsa de somn este cea mai gravă problemă pentru aceştia deoarece ochii se vor simţi deosebit de obosiţi iar muşchii slăbiţi. Remediul este mai mult decât evident: încearcă să mergi la somn puţin mai devreme şi ţinteşte către 8 ore de somn pe noapte.

O schimbare cu privire la ochelari

Dacă ţi se zbate ochiul când citeşti o carte sau eşti la calculator, acesta poate fi un semn clar că ai nevoie să mergi puţin la oftalmolog. Asta din cauză că muşchii ochilor vor munci mult mai mult pentru a rămâne concentraţi, explică specialiştii. O pereche de ochelari potriviţi vor rezolva această problemă.

O tumoare

Cu toate ce aceasta este destul de rară, se poate întâmpla şi trebuie luată în considerare dacă nici una din cele de mai sus nu dă roade. Medicul îţi poate spune dacă este cazul să mergi la un neuro-oftalmolog deoarece aceştia sunt specializaţi în legăturile dintre problemele de vedere şi creier.

Man with closed eyes and marked with lines for plastic surgery

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top