Femini.ro

De ce unele persoane iubesc aventura şi nu relaţia?

Relaţii

De ce unele persoane iubesc aventura şi nu relaţia?

În această lume în care totul se bazează pe anumite sterotipuri create de gen, este mai mult decât comun să vezi că bărbaţii sunt cei care iubesc mai mult aventura şi sunt cu totul neinteresaţi când femeile sunt gata-gata să devină serioase.

Dar această dorinţa de aventură şi de incitare, nu se limitează doar la un anumit gen, sau orientare sexuală, dacă mai trebuie să menţionez asta, şi în mod cert nu este deloc ieşit din comun.

Mai jos veţi găsi câteva motive principale pentru care persoanele sar de la o relaţie la alta şi nu doresc ceva serios:

Este ceva legat de chimie

La începutul perioadei de îndrăgostire de o persoană anume, creierul începe să elibereze anumite chimicale ce includ dopamină, adrenalină, epinefrină şi norepinefrină, explică specialiştii. Aceştia toţi sunt hormoni naturali ce duc la sentimentul de fericire şi euforie. Câteodată suntem confuzi şi încurcăm aceste sentimente cu totul chimice cu unele de conexiuni autentice. Ca şi rezultat, o dată ce ameţeala se termină, asemeni face şi relaţia.

Young people using tablet computer at home. They looking at pictures standing by the window with the view of evening city

Cultura bate iubirea

Majoritatea filmelor romantice spun o poveste despre un bărbat şi o femeie care depăşesc tot felul de obstacole împreună. Mai apoi, la sfârşit, într-un fel sau altul ajung să fie împreună, se îmbrăţişează şi totul este bine.

În realitate, o relaţie pe termen lung nu este chiar atât de interesantă; o relaţie sănătoasă în care partenerii se susţin, se sprijină, nu este la fel de palpitantă ca şi un serial de televiziune, spre exemplu.

Societatea face foarte puţine pentru a valida lucrul împreună într-o conexiune existentă, mai ales când lucrurile devin dificile, când nu mai este vorba de aventură.

Tânjim după ceva nou

Pur şi simplu refuzăm să admitem că tânjim după o persoană nouă- iar acesta este un fapt simplu al vieţii, ne liniştesc specialiştii. Din nefericire, nu vorbim şi de cât de des se întâmplă asta, însă starea se poate duce atât la femei, cât şi la bărbaţi, gay sau straight, având în vedere că de cele mai multe ori, setea sexuală sau de iubire nu este pe deplin alimentată de partenerul existent.

Când două persoane încep să creadă că un contact fizic mai rar este un semn automat că relaţia are probleme, încep să se simtă din ce în ce mai vinovaţi sau chiar jigniţi pentru a mai vorbi despre asta. Sunt cazuri în care chiar are sens să idealizezi o conexiune sau o aventură cu o altă persoană deoarece aceasta este “mai bună”, mai plăcută şi te atrage mai mult.

O relaţie nouă te face să te simţi validă

Decât să te concentrezi numai pe construirea unei conexiuni satisfăcătoare din punct de vedere mutual alături de o altă persoană, mai bine foloseşti o relaţie nouă pentru a te împlini emoţional, de una singură.

Nu ne dorim o altă persoană, ci mai bine zis, ne dorim atenţie, afecţiune, validare şi împlinire.

Monogamia nu este pentru toată lumea

Este o diferenţă dintre a alerga în mod constant către o nouă relaţie din motive greşite şi de a căuta intimitate sexuală cu mai mult de o persoană în timpul unei relaţii de lungă durată.

De vreme ce monogamia funcţionează pentru anumite cupluri, aceasta nu este pentru toată lumea; dacă te afli în această situaţie, vorbeşte cu partenerul cât se poate de deschis pentru a construi ceea ce ai nevoie.

Young couple in a cafe having dinner and talking.

Continue Reading
You may also like...

More in Relaţii

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top