Femini.ro

De la mamă, la prietenă pe viaţă

Eşti mămică...

De la mamă, la prietenă pe viaţă

Ai trecut printr-o fază de adolescenţă, cu multe probleme, plânsete şi ţipete, independenţă şi rebeliune, dar Slavă Domnului ai ajuns în momentul în care fiica ta, este o femeie în toată firea.

În sfârşit poţi vorbi cu ea de la femeie la femeie şi despre lucruri extrem de importante şi mature. Înainte de a ajunge în punctul asta, în care să vă simţiţi împreună atât de confortabil, fii sigură că ai de parcurs câţiva paşi extrem de importanţi.

Haideţi să vedem de ce este nevoie pentru a face trecerea de la mamă, la o prietenă pe viaţă.

Petrece mai mult timp cu ea

Dar nu o enerva sau brusca, deoarece are şi ea viaţa ei. Cel mai important este ca atunci când faci planuri să ai în vedere o sesiune de cumpărături şi un restaurant bun. Aşa veţi avea destul timp pentru a vorbi despre vieţile voastre.

DSC_7947-717-compressor

Fii alături de ea

Când trebuie să luaţi parte la un eveniment de familie, trage un scaun alături de ea şi mâncaţi împreună. Dacă nu sunteţi prea apropiate şi nu ştii de unde să porneşti conversaţia, o poţi întreba ce părere are despre mâncare şi de aici totul va veni de la sine.

Sun-o!

Această etapă va merge doar dacă este pe picioarele ei sau e plecată din oraş. Nu încerca să o condiţionezi cu telefonul deoarece se va duce către extrema cealaltă de unde cale de întoarcere, mai greu. Sun-o cel puţin o dată pe săptămână, dacă este departe de tine; aşa va începe să vorbească despre ea şi problemele ei dacă observă că îţi doreşti o apropiere şi rutina ta de a o suna este constantă.

După o perioadă, vei observa că va fi mult mai puţin stânjenitor să vorbiţi despre lucruri mai personale.

receptionist-on-the-telephone_GJS9krw_-compressor

Reuniunile de familie

Chiar dacă este vorba despre o petrecere sau doar o reuniune, acesta este momentul unde membrii familiei şi de puţine ori, câţiva prieteni apropiaţi, se vizitează şi petrec ceva timp împreună, în care se distrează şi participa la tot felul de activităţi.

Asta se întâmplă în majoritatea cazurilor, aşa că, dacă sunteţi una dintre acele familii, este un moment mai mult decât prielnic pentru a o asculta şi pentru a-i acorda părerea şi sfatul tău (atâta timp cât sunt bune şi mai ales, rezonabile).

Acum ea este o femeie, la rândul ei, nu mai trimite sms-uri prietenelor ei şi nici nu se mai joacă cu păpuşile- păstrează conversaţia de la egal la egal.

Notiţe: Nu o bate la cap aşa cum făceai în anii adolescenţei, chiar dacă îţi stă pe vârful limbii- acum e în stare să-şi recunoască şi să-şi îndrepte sau cel puţin să încerce, propriile greşeli.

Alegerile îi aparţin în totalitate- tot ce poţi face este să o asculţi, să ai răbdare şi la momentul oportun să-ţi dai cu părerea; cel mai bine ar fi ca această părere să fie una generală, nu una ce influenţează;

Planifică mult timp cu ea şi mergi la fiecare eveniment important ei, deoarece va avea o viaţă din ce în ce mai ocupată.

More in Eşti mămică...

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top