Femini.ro

Descoperă 10 utilizări ale uleiului de cocos!

Întreţinere

Descoperă 10 utilizări ale uleiului de cocos!

Descoperă 10 utilizări ale uleiului de cocos!

Uleiul de cocos este cu al său parfum o încântare pentru suflet, dar și un dar trupului prin multele beneficii oferite. Este bun atât pentru păr, pielea corpului, dar și ten.

1. Uleiul de cocos deține proprietăți antifungice și antibacteriene

Cine ar fi crezut că un ulei atât de plăcut pentru simţuri este şi atât de bun cu pielea. Are proprietăți antifungice și antibacteriene ceea ce îl recomandă în îngrijirea tenului cu probleme, de exemplu, a celui gras cu acnee. De ce? Pentru acneea este provocată de cele mai multe de bacterii. În plus, hidratează foarte bine.

2. Calmează pielea uscată și crăpată a mâinilor

Poţi scăpa de disconfortul creat de pielea uscată și crăpată a mâinilor apelând la uleiul de cocos organic. Tot ce trebuie să faci este să aplici puțin ulei pe mâini, să masezi ușor și apoi vei că acestea sunt mai fine. Explicaţia este una simplă. Uleiul de cocos este un excelent produs de hidratare a pielii.

3. În loc de cremă de ras

Dacă crema de ras sau pentru epilat nu te mai mulțumește ori ai terminat-o între timp, poți folosi la fel de bine ulei de cocos. Are are proprietăți antimicrobiene, de calmare a pielii, așa că te ajută să previi iritaţiile nu doar să ai picioare fine. În plus, miroase atât de plăcut, așa că epilatul se va transforma într-un moment tare plăcut.

4. Pentru demachierea ochilor

Demachiantul pentru ochi are un rol extrem de important. Înglobează substanţe delicate cu zona ochilor care este una din cale afară de sensibilă. Totuși, dacă vrei să încerci altceva pentru demachierea ochilor, poți folosi ulei de cocos organic care îndepărtează foarte bine orice impurităţi sau reziduri, lăsând pielea fină, hidratată, catifelată.

5. Pentru hidratarea pielii corpului

După duş sau baie, poți sări peste crema de corp și să alegi în schimb ulei de cocos. Dincolo de faptul că pielea capătă un parfum divin aceasta este hidratată instant.

6. Foarte bun pentru tenul uscat

Conform unui studiu realizat pe oameni, uleiul de cocos aplicat pe pielea uscată maximizează nivelul de hidratare și previne deshidratarea ceea ce este un aspect extrem de important. Pe de altă parte, un alt studiu dar realizat de data aceasta pe animale a scos la iveală faptul că uleiul de cocos sporeşte funcţia de regenerare a pielii.

7. În loc de demachiant pentru faţă

Fiind un foarte bun antifungic, antibacterien și antimicrobian, uleiul de cocos organic poate fi folosit de persoanele care au dermatită atopică, adică după masara feţei, gâtului și decolteului cu acest produs se poate utiliza demachiantul obișnuit. Curăţă foarte bine praful, grăsimea și restul impurităţilor. Totuși, această tehnică nu trebuie adoptată de persoanele care suferă din pricina acneei, și asta din cauza faptul că poate îngrăşa tenul.

8. Fă-ţi un scrub cu el

Uleiul de cocos are textura perfectă pentru a-l include în multe reţete de cosmetice marca homemade. În plus, acestea nu au parabeni ce agresează pielea, așa că e mult mai bine. Îl poți folosi să îți prepari crema de faţă sau corp, balsamul de buze etc. O idee grozavă ar fi să îl foloseşti pentru a obţine un minunat scrub pentru corp. Așadar, amestecă 5 picături de ulei esenţial ( eu pledez pentru cel de vanilie, lavandă, lămâi sau portocal care miros divin), o ceașcă de zahăr și o jumătate de ceaşcă de ulei de cocos organic încălzit. Se amestecă toate ingredientele și apoi se transferă într-un borcănaş steril.

9. Pentru îngrijirea firului de păr

Este foarte bun pentru hidratarea părului, îi conferă un luciu plăcut, dar previne și pierderile de proteine. Se poate folosi așadar în loc de balsam pentru păr sau pe post de tratament. Mai exact, după şamponare foloseşte-l pentru a-ți masa gentil părul, lasă-l așa cât mai mult și apoi spală-te bine.

10. La deserturi

O să mă repet, uleiul de cocos miroase de-a dreptul divin. Așa cum bine ai observat, îl poți folosi în ritualul de îngrijire al corpului, dar este foarte bun și pentru gătit. Folosește-l în special la prepararea de deserturi și îi vei da pe spate pe cei apropiaţi. Toți îți vor lauda talentul și minunatele deserturi cu parfum de nucă de cocos. Aşadar folosește-l!

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top