Femini.ro

Descoperă beneficiile suprinzătoare ale vaniliei!

Întreţinere

Descoperă beneficiile suprinzătoare ale vaniliei!

Senzual de dulce, ispititoare și parfumată, așa se poate descrie vanilia. Te încântă cu parfumul său și te cucereşte pe loc. Dincolo de toate acestea, vanilia este și benefică sănătății.

Ce este de fapt vanilia

Puțini dintre noi știu că vanilia este de fapt o plantă. Din seminţele acesteia se obțin atât mirodenii dulci ispititoare pentru văz și miros, dar și medicamente. Cât privește proprietăţile medicinale, aceasta este întrebuinţată de unii oameni pentru a-şi trata problemele cu stomacul, în special senzația neplăcută de balonare dată de gaze, dar și febra.

desert-1

Adesea vanilia este folosită la prepararea de produse de patiserie, dar se poate folosi și pentru a da aromă băuturilor. Totuși, vanilia este introdusă și în unele mâncăruri cu scopul de a reduce cantitatea de zahăr care adesea dă gustul acela plăcut și irezistibil. Mai mult de atât, unele persoane strecoară vanilie în mâncăruri ca să prevină căderea dinţilor.

Cât privește restul întrebuinţărilor, vanilia este prelucrată pentru crearea de medicamente, dar și parfumuri senzuale. Pe piață vanilia se găsește în diverse sortimente iar unul dintre ele este extractul care este de-a dreptul prețios. Produsele care se obțin în laborator constituie adesea înlocuitoare pentru vanilie. Câteodată, extractele de vanilie sunt diluate cu extracte mai puțin costisitoare. De exemplu, extractul de vanilie care se comercializează în Mexic se diluează cu extracte din seminţe de tonga.

Ce conține vanilia

Vanilia este atât de folosită și iubită pentru simplul fapt că aceasta conține chimicale a căror compoziţie arată un conţinut ridicat de antioxidanţi și arome, însă felul în care acestea reuşesc să trateze unele afecţiuni nu este încă elucidat.

Beneficiile extractului de vanilie

Extractul de vanilie se obţine prin dizolvarea seminţelor în alcool, obţinându-se astfel un lichid negru cu o aromă plăcută, intensă de vanilie. Deși toate produsele cu miros de vanilie par să fie aceleași, extractele de vanilie rămân net superioare aromelor artificiale care sunt obţinute cu ajutorul extractelor chimicale din lemn și gudron (cărbune). Extractul natural de vanilie este o sursă semnificativă de antioxidanţi și nu se poate compara din acest punct de vedere cu aromele artificiale disponibile pe piață. Extractul de vanilie conține vanilină și acid vanillic. Despre rolul antioxidanţilor în organism se știe că aceștia blochează pur și simplu acțiunea nefastă pe care o au radicalii liberi asupra celulelor, ducând la ceea ce se cheamă oxidare celulară. Totuși, concentraţia de antioxidanţi din extractul de vanilie mai depinde și de calitatea acestuia.

La ce se mai poate folosi vanilia

cocktail-vanilie-1

Folosită în general pentru a da o aromă plăcută prăjiturilor, vanilia se poate adăuga și în smoothie, milkshake și chiar și în iaurt pentru un gust mai bogat.

desert-2

Sortimentele de extract de vanilie

Când vine vorba de o aromă intensă de vanilie, există foarte multe sortimente pe piață. Poţi alege dintre extractele de vanilie din Madagascar, din Tahiti sau din Mexic ale căror arome diferă. Totuşi, care este cel mai plăcut extract? Cel din Tahiti oferă o aromă irezistibilă. Cât privește gustul, extractul de vanilie din Mexic este mai condimentat la gust, iar cel din Madagascar are o aromă untoasă.

Iată în videoclipul de mai jos cum îți poți pregăti un balsam de buze cu aromă de vanilie.

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top