Femini.ro

Descoperă cum se prepară brânza din soia!

Să bucătărim!

Descoperă cum se prepară brânza din soia!

Descoperă cum se prepară brânza din soia!

Soia reprezintă o sursă destul de bună de proteine vegetale și poate fi implementată în programul alimentar de oricare dintre noi. Se poate prepara în multe feluri, iar laptele și brânza din soia sunt câteva dintre variante. Cât privește brânza de soia din comerţ, unora nu le place, dar rămâne alternativa de a o prepara în casă. Iată cum.

Lista de ingrediente: o cană mare de soia, 2 căni apă, sare şi zeama de la o lămâie proaspătă.

Mod de preparare pentru reţeta de brânză din soia

Prima dată se spală soia și se scurge de apă. Se pune apoi într-un castron mare cu apă și va rămâne așa ceva mai mult pentru hidratare. Poţi lăsa soia la hidratat o noapte întreagă. După aceasta scurge soia și pune-o într-un blender de bucătărie în care adaugi treptat apă, nu toată deodata. Așadar, pui prima dată o cană mare de soia și o cană de apă, porneşti blenderul și îl lași să paseze bine boabele, după care mai adaugi o cană de apă. Strecori apoi lichidul obținut. La brânza tofu nu se folosește pasta obţinută din boabe, ci doar lichidul din acestea. Torni apoi lichidul într-un castron sau bol mare, adaugi sare și amesteci un pic. După această etapă verşi conţinutul într-o cratiţă de pe foc. Lași lichidul să fiarbă pe foc, după care îl iei și adaugi cât e fierbinte zeama de la o lămâie. De ce zeama de lămâie? Ei bine, zeama de lămâie este adaugată pentru a ajuta la închegare. Nu se îngroaşă? Atunci mai adaugi zeamă de lămâie și amesteci ușor. Condimentează brânza tofu cu mirodenii sau condimente ce îți plac, amesteci ușor și apoi o lași să se închege mai mult timp.

Cum poți servi brânza tofu

Brânza tofu nu are un gust deosebit precum cea obţinută din lapte de origine animală, dar dacă este servită cu legume, salate, verdeţuri și tot felul de mirodenii, are o savoare irezistibilă. Așadar, o poți folosi pentru a prepara sendvişuri pentru micul dejun, în salate de legume, pentru a umple legume, în diverse reţete pentru post etc.

De ce e bună brânza din soia

Brânza din soia constituie o alternativă la cea de origine animală și poate fi consumată de către persoanele care nu tolerează lactatele obișnuite, de veganişti, dar și în perioada postului. Este o brânză săracă în calorii, dar bogată în proteine, care se prepară destul de ușor și poate constitui baza pentru multe farfurii delicioase.

Are brânza din soia gust de carton?

Circulă o vorbă conform căreia brânza din soia are un gust de carton. Nu este chiar așa. Gusturile diferă și atunci este normal să nu placa tuturor, mai ales acelora obișnuiți să aibă o alimentaţie diversificată și din care nu lipsesc proteinele animale. Gustul său este unul fad pentru că este produsă din boabe de soia și nu ar putea înlocui în totalitate lactatele care sunt surse principale de calciu și multe alte vitamine și minerale esenţiale pentru o sănătate de fier. Chiar și așa ea rămâne un aliment sănătos și gustos.

Poftă bună.

Tu ai făcut până acum brânză din soia? Spune-ne pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top