Femini.ro

Descoperă cum te ajută argila să ai un ten frumos și sănătos!

Întreţinere

Descoperă cum te ajută argila să ai un ten frumos și sănătos!

Descoperă cum te ajută argila să ai un ten frumos și sănătos!

Argila este un pământ viu ce oferă o mulțime de beneficii organismului. Se poate administra atât intern, dar și extern. Nuanţa variază în funcție de compoziţia acesteia așa că vei vedea de la argilă albă până la verde. Pe piață o poți găsi atât sub formă de pulbere sau pudră, dar și sub formă de granule. Administrată extern, argila tratează afecțiunile tenului acneic, elimină impurităţile, calmează pruritul, controlează producţia de sebum, matifiază tenul și oferă multe alte beneficii.

Argila bej- cel mai folosit sortiment

Pe piață se găsesc varietăţi de argilă iar cea mai des uzitată este cea bej. O găsești atât la cantităţi mici, de genul pliculeţelor pentru o singură folosire, la cutii cu mai multe astfel de pliculeţe și la borcănaş cu o cantitate mai mare. Prețul nu este unul piperat, dar efectele aduse pielii te determină să folosești cu periodicitate argila. Se foloseşte uşor și se poate combina deopotrivă atât cu apă plată, dar și cu suc de legume sau de fructe. Este binevenită în ritualul pentru întreţinerea unui ten normal, uscat, dar mai ales al unuia gras sau acneic.

Argila combate acneea și punctele negre

Folosită pe tenul cu probleme, argila combate acneea, dar și punctele negre. Cum așa? Se amestecă puțină pudră de argilă cu apă sau suc proaspăt de legume ori fructe, după care se întinde masca rezultată pe tenul proaspăt demachiat. Timpul de acțiune este de cel mult 20 de minute, după care se îndepărtează de pe ten și se folosește un produs de hidratare. Folosite cu regularitate, măștile pe bază de argilă matifiază tenul, combat excesul de sebum, micșorează porii, usucă coşurile, elimină punctele negre și chiar ajută la cicatrizarea rănilor. Tenul devine astfel mai curat și mai luminos. În plus, argila aduce un aport semnificativ în refacerea ţesuturilor afectate de răni, de cicatrice.

Cataplasmele cu argilă, o variantă rapidă de a scăpa de coşuri

Cataplasmele cu argilă se prepară la fel ca și măștile doar că acestea se aplică local, adică exact pe zonele unde se prezintă coşuri. După uscare, catapasmele cu argilă se îndepărtează cu apă și se aplică altele la ceva timp până la dispariția completă a coşurilor. Sunt eficiente? Da, iar asta se datorează, bineînțeles, argilei care este foarte eficientă în lupta cu imperfecţiunile tenului.

Cu un ingredient activ multe probleme sunt rezolvate

În funcție de problemele tenului, amestecă argila cu diverse sucuri. De exemplu, dacă vrei strict să scapi de coşuri, amestecă argila doar cu apa plată sau apă distilată, iar dacă dorești să conferi strălucire tenului, folosește-o în combinaţie cu suc proaspăt de lămâie. Pentru revigorarea tenului poți folosi suc de castravete care se potrivește foarte bine și la un ten gras. La fel de bine poți folosi suc de portocale sau de orice alt fruct care să vitaminizeze tenul, să îi confere prospeţime și să îl ajute să se menţină tânăr.

De câte ori trebuie aplicate măștile pe bază de argilă

În tratamentul acneei se recomandă aplicarea de măşti pe bază de argilă până la combaterea afecţiunii, după care aplicarea acestora o dată sau de două ori pe săptămână. Mai trebuie să știi că argila usucă pielea, așa că nu trebuie să aplici masca pe zona delicată a ochilor sau a buzelor. În plus, trebuie adaptat timpul în funcție de tipul de ten, de exemplu în cazul unuia uscat.

Tu folosești argilă?

Continue Reading

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top