Descoperă la ce sunt bune andivele!
Andivele se înscriu în categoria acelor vegetale bogate în nutrienţi esenţiali și cu o listă întreagă de beneficii aduse sănătății. Deși au un gust amar, acestea sunt foarte bune pentru sănătatea întregului organism, dar și pentru piele și păr.
Andivele combat acneea
Acneea este o afectiune dermatologică ce apare pe fondul acumulării unor bacterii la nivelul pielii și se recunoaște prin apariţia de pustule și comedoane. Însă toate aceste imperfecţiuni ale pielii pot fi date uitării dacă se consumă suc de andive. De ce? Ei bine, sucul de andive este foarte bun pentru eliminarea toxinelor stocate în organism care nu doar că îl îngreunează, dar își şi lasă amprenta asupra texturii pielii. Odată consumat sucul de andive curăţă organismul de aceste toxine iar acest lucru are un impact pozitiv asupra acneei. Pielea devine astfel mai curată și mai luminoasă.
Andivele-foarte bune pentru hidratarea și catifelarea pielii
Deși pe piață există foarte multe produse cosmetice ce îți promit o tinerețe fără bătrânețe, cheia pentru o piele frumoasă și sănătoasă o constituie stilul de viață echilibrat. De aceea trebuie să te asiguri că ai mereu în farfurie exact alimentele de care pielea ta are mare nevoie, de exemplu, fructe intens colorate (fructe de pădure), cereale, proteine de calitate, legume (roşii, morcovi, avocado etc), iar la toate acestea să bifezi pe listă un consum optim de lichide. Cât privește aportul andivelor la sănătatea și frumusețea pielii, acestea conţin vitamina E ce este esenţială pentru regenerare. De asemenea, menține nivelul optim de hidratare iar astfel pielea este mereu fină, catifelată, așa că bifează andive pe lista meniului.
Andivele îți garantează un păr de vedetă
Cu nutrienţi esentiali, andivele sunt foarte bune și pentru recăpătarea sănătății și frumuseţii părului deteriorat. Mai mult de atât, andivele sunt și o sursă de vitamina A care ajută firul de păr să fie mai gros și rezistent. Astfel, nu se mai rupe atât de ușor, de altfel nici nu mai cade. Au un impact benefic și asupra texturii scalpului, de altfel un aspect foarte important. Spuneam anterior că andivele conţin vitamina E care este bună și pentru firul de păr. Astfel, contribuie la creșterea rapidă a firului de păr şi la îmbunătăţirea circulaţiei de la nivelul scalpului.
Mențin sănătatea tractului digestiv
Dincolo de toate acestea andivele sunt foarte bune și pentru digestie. Mai exact, conțin fibre ce promovează senzația de saţietate, te satură cu mai puțină hrană, te mențin în formă și îți asigură o digestie ușoară.
Andivele previn anemia
Ca să nu faci anemie, trebuie să consumi vegetale cu frunze verzi (au fier) iar asta nu înseamnă doar urzici și spanac. Andivele sunt un astfel de exemplu. Mai exact, conţin fier ce participă la sinteza hemoglobinei. Așadar, consumă cât mai des andive și nu mai stai cu frica anemiei.
Sunt bune pentru inimă
Andivele sunt totodată și o sursă de potasiu ce reglează tensiunea, prevenind astfel bolile grave de inimă. Mai mult de atât, sunt foarte bune și pentru scăderea nivelului de colesterol rău ce reprezintă un factor declanşator al afecţiunilor cardiace.
Asigură sănătatea sistemului osos și a dinţilor
Aceste mici vegetale sunt bune, printre altele, și pentru sănătatea oaselor și a dinţilor. Au calciu ce reprezintă mineralul esenţial atât pentru un sistem osos puternic, dar și pentru dinți sănătoşi.
Previn cancerul
Se știe că pentru a-ți păstra sănătatea este imperios să mănânci cât mai sănătos, adică din toate câte puțin, realizând astfel un echilibru perfect. Din meniu nu au voie să lipsească cerealele ce sunt o sursă de fibre, dar acestea pot fi asimilate și de pe urma consumului de vegetale sau legume așa cum sunt andivele. Fibrele din acestea reușesc să mențină sănătatea tractului digestiv, prevenind cancerul, în timp ce vitaminele A și E aduc și ele o contribuție majoră în prevenţia acestei maladii.
Tu consumi andive?
Daca ti-a placut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!
Citeşte şi…
Anemia- tipuri, simptome şi prevenţie
Fructul pasiunii sau maracuja previne anemia
7 boli ce au oboseala ca şi simptom principal
Strugurii ajută în afecţiunile cardiovasculare
Reguli ce trebuie să le ştii înainte de a lua suplimente
Lăptişorul de matcă-alimentul-minune pentru o tinereţe fără bătrâneţe
