Descoperă motivele pentru care unele diete dau greş!
Pe piață există la ora actuală multe diete din care doritorii au de unde alege. Problema se pune privind siguranța acestora pentru sănătate și dacă realmente dau rezultate. Așa se face că din dorința de a-şi recăpăta rapid silueta mulţi țin diete fără să știe la ce riscuri se supun. Se încred în promisiunile făcute de autorii acestora și nu știu că se joacă practic cu viața lor. Își fac speranțe că vor slăbi rapid și de cele mai multe ori asta nu se întâmplă. De ce oare? Unde se greșește sau ce li lipsește unor diete? Vezi mai jos care sunt motivele pentru care unele diete dau greș.
1. Le lipseşte un program pe termen lung
Multor diete le lipsește un program de menținere în formă pe termen lung. Poate că nu pare mare lucru în comparație cu marile promisiuni pe care le fac autorii acestora. Zeci de kilograme date jos într-un timp atât de scurt. Totuși, absenţa unui program de menținere în formă pe termen le face practic să fie inutile. Cum așa? Ei bine, degeaba se slăbeşte dacă nu există și o cale prin să se mențină greutatea de după dietă. Aşa se face că multe persoane odată ce termin o dietă reîncep vechile obiceiuri alimentare nesănătoase și se îngraşă la loc. Mulți se plâng din pricina faptului că nu au văzut rezultate după dietele ţinute. De ce? Pentru că majoritatea dietelor sunt drastice și nu au prevăzut un plan prin care aceştia să fie îndrumaţi să își menţină greutatea. Ce este de făcut? Să se adopte mai degrabă un stil de viața sănătos cu tot ceea ce implică acesta pentru că numai așa se poate vorbi și de un control pe termen lung al greutăţii.
2. Majoritatea dietelor au reguli mult prea drastice pentru a fi urmate
Este cunoscut de mulți dintre noi faptul că pe piață și mai ales pe internet circulă tot felul de așa-zise diete care promit o slăbire rapidă. Din păcate multe dintre ele au reguli drastice și tocmai din această cauză adoptarea lor pune serios viața în pericol. De asemenea, unele dintre ele nu au fost create de doctori care să știe exact nevoile organismului, dar și riscurile care pot să apară în urma acestora.
Așa se întâmplă că unele persoane decid de unele singure să țină diete despre nu au auzit mai nimic și cu asta greşesc. De ce? Pentru că începerea unei diete trebuie să se facă mai întâi printr-o vizită la doctor. În plus, numai acesta își poate da acceptul pentru asta. Urmarea unei diete fără a consulta doctorul este o mare greșeală. Corpul este supus practic unor schimbări la care nu poate face faţă, de asta apar și efectele adverse. Un consum caloric mult prea mic, excluderea unor alimente sănătoase de pe lista meniului, dar şi asocieri alimentare stranii sunt câteva dintre aspectele care se regăsesc la dietele drastice de pe piaţă. De aceea unii subiecţi experimentează de-a lungul dietei o senzație acută de foame, li se face rău sau poftesc la unele dintre alimentele interzise și așa apare un sentiment des întâlnit, adică cel de frustrare. Ce este de făcut? Să se stabilească împreună cu doctorul regulile pentru un regim alimentar de slăbit și să existe din partea acestuia o monitorizare permanentă asupra subiectului.
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!
