Femini.ro

Desert pentru Paşti: ouă cu ciocolată

Să bucătărim!

Desert pentru Paşti: ouă cu ciocolată

Lista de ingrediente pentru reţeta de ouă de ciocolată pentru masa de Paşti: un pachet de cremă de brânză proaspătă, un pachet de biscuiți cu cremă (oricare dorești), o lingură de migdale mărunţite sau alune, o tabletă mare de ciocolată de menaj. Opţional poți folosi bomboane colorate din zahăr sau mici beţigaşe colorate din zahăr etc.

Mod de preparare pentru reţeta de ouă de ciocolată pentru masa de Paşti

Desfă punga de biscuiți cu cremă și pune-i pe toți într-un blender, după care pornește aparatul și lasă-l pornit până ce ți-i pasează bine de tot. Trebuie să obții un fel de făină foarte fină de care te vei folosi pentru a modela ouăle cu ciocolată pentru masa de Paşti.

După ce ai obținut făina din biscuiți, apoi adaugă pachetul de cremă de brânză și amestecă bine până ce obții o compoziţie densă, groasă și omogenă. Adaugă și o lingură de migdale mărunţite sau alune. La fel de bine poți înlocui migdalele cu fistic mărunţit, stafide sau caju tocat mărunt. După aceasta, udă-ţi puțin mâinile și ia o cantitate mică de aluat, ruleaz-o între palme și dă-i formă de ou. Procedează la fel şi cu restul compoziţiei pentru desertul de ouă cu ciocolată pentru masa de Paşti. Lasă-le apoi pe o hârtie de pergament și pune-le direct în frigider unde vor sta 15 minute ca să se răcească.

Separat, prepară glazura. Cum se preparar glazura? Foarte ușor. Rupe ciocolata de menaj în bucăţele foarte mici și apoi plaseaz-o într-un vas micuț. Separat, într-un alt vas pune apă și plasează-l pe flacăra aragazului. Pune deasupra vasului în care fierbe apa recipientul în care se afla ciocolata de menaj. Pe măsură ce apa fierbe în vasul de pe foc, tu amestecă mereu în recipientul în care este ciocolata. Amestecă până ce obții o ciocolată lichidă pe care o vei lăsa apoi să se răcească un pic dar fără să se solidifice. Ai nevoie doar de 39 de ml de ciocolată lichidă pentru glazură. După care ia cu un cleşte de bucătărie câte un ou și trece-l prin ciocolata lichidă astfel încât să îl acopere perfect. Dacă ouăle nu sunt acoperite perfect cu ciocolată, trece-le pentru a doua ora și aşază-le apoi pe o foaie de pergament care să împiedice lipirea acestora. Execută acest procedeu pentru toate celelalte ouă. Pune-le apoi pe un platou în câte o hârtie glazurată pentru servire. Asta-i tot? Dacă vrei, da. Dacă nu, poți continua să decorezi ouăle cu ciocolată pentru masa de Paşti cu bomboane colorate din zahăr sau din ciocolată etc.

Poftă bună.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Citeşte şi…

Vinul roşu-beneficii

Cozonac cu stafide şi rahat

Ia românească, de la tradiţie la marketing internaţional

Sarmale

Ce trebuie să ştii despre carnea de miel pentru masa de Paşti

Cum să obţii cele mai frumoase ouă roşii pentru masa de Paşti

Mini păscuţe cu stafide

Beneficiile consumului de ciocolată

Vezi la ce se mai pot folosi ouăle în afară de consum!

Deserturi cu nuci

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top