Femini.ro

Deserturi cu nuci

Să bucătărim!

Deserturi cu nuci

Nucile sunt o sursă grozavă de grăsimi sănătoase iar aroma lor poate fi regăsită în multe reţete culinare. De la plăcinte şi fursecuri până la torturi cu ciocolată. Dacă şi ţie îţi place savoarea nucile, avem astăzi pentru tine 3 reţete deosebite. Încearcă-le!

1.Ruladă cu nuci

nuci-1

Lista de ingrediente: un pachet de unt, un cub de drojdie, 100 de grame de zahăr pudră, 200 de grame de nuci măcinate, o linguriţă de scorţişoară, puțină nucă măcinată, un gălbenuş de ou, un pahar de lapte de vacă, 2 ouă şi circa 500 de grame de făină.

Mod de preparare pentru reţeta de ruladă cu nuci

Drojdia se freacă cu puțin zahăr până ce se obţine o pastă lichidă. Peste acest mixt de drojdie se adaugă laptele cald, untul topit (călduţ), cele două ouă bătute, făina și se face o cocă tare care se întinde pe masă sau pe o suprafață întinsă astfel încât să se obțină o foaie subţire. Se împarte apoi aluatul pentru ruladă în două bucăți.

Umplutura se pregătește astfel. Nucile se prăjesc, fie în cuptor, fie trase la tigaie. Se macină apoi și se amestecă cu zahărul pudră și cu scorţişoara. Această umplutură se împarte în două părți și din fiecare se pune pe fiecare foaie de aluat, se întinde.

Între timp se preîncălzeşte cuptorul. Se pregătesc două tăvi de copt, se ung cu puțin unt. Foile de aluat se rulează ușor astfel încât să se obțină două rulade. Ruladele formate se pun fiecare în câte o tavă de copt. Se ung pe deasupra cu gălbenuş bătut. Tăvile se introduc în cuptor unde vor sta 20 de minute, la foc mediu. Cu câteva minute înainte de final se presară peste rulade puţină nucă mărunţită.

2.Plăcintă cu nuci

Lista de ingrediente: un pachet de foietaj din comerţ, 300 de grame de nucă (se toacă mărunt), o lingură de scorţişoară, o cană de zahăr pudră şi jumătate de pachet de margarină.

Mod de preparare pentru reţeta de plăcintă cu nuci

Foietajul se împarte în două. Primul strat de foietaj se unge cu margarină și se pune în tavă (unsă cu margarină). Nuca se macină, se amestecă apoi cu zahărul pudră și scorţişoara. Umplutura pentru plăcintă se toarnă peste primul strat de foietaj uns cu margarină. Se pune apoi celălalt strat de foietaj (uns cu restul de margarină).Plăcinta se introduce în cuptor unde va sta la foc mediu, 20-30 de minute.

nuci-2

3.Fursecuri cu nuci

fursecuri-1

Lista de ingrediente: 4 ouă, o cană de zahăr, o cană de nuci mărunţite, coaja de la o lămâie, o ceașcă de ulei, 300 de grame de făină şi un plic de praf de copt.

Mod de preparare pentru reţeta de fursecuri cu nuci

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă împreună cu zahărul. Se adaugă peste albuşuri coaja de la lămâie (lămâia se dă pe răzătoarea măruntă). Se încorporează uleiul și gălbenuşurile de ou. Se amestecă bine. Se adaugă apoi făina și praful de copt. Se mixează până la omogenizare. În aluat se adaugă nucile. Se mai amestecă. Se pregăteşte apoi o tavă de copt (se unge cu grăsime și se dă cu puțină făină). Se ia apoi din aluat cu o linguriţă și se aşază pe tavă. Se păstrează o distanță între fursecuri ca să nu se lipească (o distanță de 5 cm). Se coc în cuptor preț de cel mult 20 de minute, la foc mediu. Se verifică ca să nu se ardă.

fursecuri-2

Se pot servi alături de un pahar cu lapte cald.

Poftă bună.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top