Femini.ro

Despre agresiunea sexuală- mai poţi avea încredere?

Sănătate

Despre agresiunea sexuală- mai poţi avea încredere?

Agresiunea sexuală este acel act care poate schimba toată lumea cu susul în jos; multe dintre victimele acestuia spun că se simt ca şi cum o parte din ele au fost furate sau le-au schimbat pentru totdeauna.

Inevitabil, o parte din procesul de vindecare include şi recâştigarea abilităţii de a fi vulnerabilă şi de a avea din nou încredere. Pentru unele, această amintire este mult prea dureroasă pentru a o împărtăşi, chiar şi faţă de persoanele de care sunt foarte apropiate.

Dacă ai avut de-a face cu agresiunea sexuală, iată care sunt ideile pe care le poţi avea în minte înainte de această conversaţie deosebit de dificilă cu cel drag.

Dacă faci terapie, invită-ţi partenerul

Această tehnică este una dintre cele mai comune şi mai recomandate de medici din cauză că atât partenerul cât şi terapeutul îţi vor auzi povestea într-un “loc sigur” şi unde mai pui că nu vei mai fi nevoită să o repeţi la infinit.

Un studiu publicat în revista “Family Process” a sugerat faptul că acest tip de terapie nu face nimic altceva decât să ajute la crearea unei înţelegeri în cuplu pentru a avea o viaţă fericită împreună, partenerul înţelegând şi fiind conştient de toate traumele provocate de agresiunea sexuală cu care a avut şi are de-a face persoana iubită.

Să fii sănătoasă din punct de vedere mental

Vei dori să fii cât mai relaxată cu putinţă când vei da curs acestei conversaţii dificile. Este un subiect sensibil ce poate duce cu uşurinţă la escaladarea emoţiilor. Dacă subiectul este atins când ambele părţi sunt deosebit de calme, este mult mai probabil ca discuţia în sine să fie cât se poate de productivă şi benefică.

Încă îţi faci griji în privinţa confruntării? Specialiştii sugerează să ieşi la o plimbare. Câteodată este mult mai uşor să ai o conversaţie unul lângă altul şi câte puţin decât una face-to-face.

happy young couple relax at modern home living room indoor

Stabileşte reguli

Începe totul prin a-i cere partenerului să te asculte până la capăt şi să nu te întrerupă pentru întrebări. Mai mult decât atât, lasă-i de înţeles că dacă este ceva extrem de important, te poate întreba după ce termini totul.

Unele din aceste reguli de bază stabilite pentru partenerul tău nu vor face nimic atceva decât să te liniştească pe tine şi să ai impresia că eşti ascultată şi că povestea ta merită toată simpatia din lume. Spre exemplu, dacă este important pentru tine să simţi că eşti crezută, spune-i de la început toate aceste lucruri şi fii sinceră cu el.

Lasă-l să ia notiţe

Este inevitabil că partenerul tău să aibă întrebări, neavând importanţă cum treci tu prin toată descrierea ta. Este benefic, atât pentru tine cât şi pentru el să-l laşi să scrie totul pe o foaie, explică specialiştii. În acest fel, conversaţia se va simţi mult mai puţin că şi o interogare. Dacă nu eşti încă pregătită pentru multe detalii, este cât se poate de în regulă. Tot ce trebuie să faci este să exprimi aceste limite partenerului tău.

Young concentrated businessman writing notes down with laptop at office

Continue Reading
You may also like...

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top