Femini.ro

Despre anticoncepţionalele pentru bărbaţi- da, există!

Entertainment

Despre anticoncepţionalele pentru bărbaţi- da, există!

 

Universitatea din Edinburgh recent a făcut un experiment care sugerează faptul că anticoncepţionalele pe bază de hormoni pot fi la fel de eficiente la bărbaţi precum sunt şi la femei. Da, ştiu, este ceva grozav, imens, super! Când am citit aceste rânduri, am început să dansez prin toată casa.

Mi-am cam supărat câinele deoarece se uită chiorâş la mine însă am încercat „să-i explic” cum stă situaţia.

M-am cam domolit când am citit mai departe şi am descoperit că acest studiu s-a terminat destul de devreme, aproape în fază incipientă din cauză că bărbaţii care au participat la acest studiu au experimentat tot felul de efecte secundare inconfortabile. Şi, bineînţeles, cu aceleaşi efecte secundare au trăit femeile de-a lungul anilor când au apelat la anticoncepţionalele minune.

Studiul spune: „Din 20 bărbaţi, 6 au întrerupt tratamentul din cauza schimbărilor de dispoziţie iar 6 din motive ca şi: acnee, durere sau panică la primele injecţii, palpitaţii, hipertensiune şi disfuncţie erectilă.”

Schimbări de dispoziţie, zici? Îţi voi oferi eu schimbări de dispoziţie: lasă-mă să-ţi fac cunoştinţă cu ceva ce mie îmi place să numesc: MENSTRUAŢIE.

Dacă eşti femeie, ştii care sunt efectele secundare

Acestea sunt notorii pentru fiecare femeie în parte, oricât de norocoasă ai crede că eşti deoarece anticoncepţionalele pun piciorul în prag; creştere în greutate şi depresie, asta dacă este să ne gândim la cele mai simple. Mai adaugă şi libido scăzut, acnee şi greaţă şi ai combinaţia perfectă.

Şi unde mai pui că trebuie să experimentezi câteva diferite tipuri de tratamente înainte de a te hotărî asupra unuia care-ţi oferă cele mai puţine efecte secundare?

Dar rămânem la una. O facem. De ce? Din cauză că trăim într-o societate în care se pare că este responsabilitatea noastră să prevenim o sarcină!!!

Acestea fiind spuse, avem dreptul să facem tot ce dorim cu corpurile noastre şi apelăm la anticoncepţionalele greţoase deoarece trebuie. Şi asta nu din cauză că nu ne-am decis dacă dorim sau nu sa întemeiem o familie ci din cauză că am luptat foarte mult pentru a avea dreptul să avem această alegere.

Mai mult decât atât, când anticoncepţionalele încă erau în faza de testare, femeilor care au participat nici măcar nu li s-a pomenit de posibilele efecte secundare. Acestea erau femei încarcerate care în momentul în care se îmbolnăveau, nimeni habar nu avea despre ce se întâmplă, însă bărbaţii se strâmbă la câteva ce le-au fost spuse clar şi care bineînţeles nu-i aduce în vreun stadiu ingrat?

Un succes

Oamenii de ştiinţă au spus că studiul făcut de ei pe aceşti bărbaţi a fost un succes chiar dacă s-a sfârşit foarte devreme. De ce? Din cauză că medicamentul a funcţionat. Şi nu cred că există persoană care să se îndoiască de faptul că dacă ştiinţă a reuşit să găsească o modalitate de a controla hormonii unei femei pentru a preveni concepţia, nu ar putea-o face cu uşurinţă şi pentru hormonii unui bărbat.

More in Entertainment

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top