Nu în toate cazurile de diabet de tip 2, simptomele sunt dintre cele mai evidente- sete necontrolabilă, călătorii repetate la toaletă şi amorţeală în mâini şi picioare.
Vezi mai departe care sunt cele mai suprinzătoare simptome când vine vorba de diabet:
Schimbări de piele
Pete mai întunecate, mai violet pe pielea ta- în special în spatele gâtului, pe coate, pe genunchi, acestea sunt semnele timpurii ale unui nivel destul de ridicat al zahărului în sânge. Cu toate că şi genetica dar şi condiţiile hormonale pot cauza această afecţiune a pielii, ce se numeşte “acanthosis nigricans”, specialiştii recomandă ca prima dată să se efectueze un test pentru a determina cantitatea de zahăr în sânge, pentru diabet.
Aceste pete se pot estompa cu timpul dacă se pierde în greutate, însă în caz contrar, doar cu terapie pe bază de laser.
Vederea ta se îmbunătăţeşte peste noapte
Iar asta în mod clar nu este o veste bună, ne pare rău: să citeşti bine acum până şi cele mai îndepărtate scrisuri şi însemne, să ştii că este un simptom al diabetului, ne explică specialiştii. Vederea se îmbunătăţeşte în momentul în care nivelul de zahăr din sânge este crescut, iar cand se incepe tratamentul pentru diabet, este nevoie din nou de ochelari.

Mâncărimi severe
Crezi că pielea ta care te mănâncă este ceva prostuţ de menţionat medicului tău? Nu prea. Diabetul se joacă cu circulaţia sângelui, ceea ce poate duce la uscăciune şi mâncărime. Unele persoane diagnosticate cu diabet au menţionat faptul că prezentau mâncărimi în zona extremităţilor- mâini, picioare, aşa că da, este foarte important ca medicul să cunoască şi acest aspect.
Dacă o cremă nu rezolvă mâncărimea, adu în discuţie la următoarea programare.
Auzul tău nu mai este ca pe vremuri
Dacă te trezeşti că dai din ce în ce mai tare volumul la TV sau într-o conversaţie cei din jurul tău trebuie să se repete numaidecât, sugerează-i medicului tău un test al zahărului în sânge. Un studiu făcut de cei de la Institutul Naţional de Sănătate a scos la iveală faptul că pierderea parţială a auzului poate fi un simptom timpuriu de diabet.
Cercetătorii sunt de părere că diabetul avariază şi distruge vasele de sânge şi nervii din ureche, ducând la acest efect cu totul neprevăzut.
Sforăi extraordinar de tare
Mai bine de jumătate dintre suferinzii de diabet prezintă probleme cu respiraţia în somn, explică specialiştii. Aşa că, dacă eşti diagnosticată cu această condiţie- cu sforăit gălăgios şi cu imposibilitatea de a adormi pe perioada zilei- este bine să faci neapărat un test al nivelului de zahăr din sânge.
Un studiu recent, canadian, a scos la iveală faptul că 23% dintre persoanele care suferă de apnee, dezvoltă în mai puţin de 5 ani şi jumătate, diabet. Conexiunea dintre cele două încă nu este înţeleasă complet, însă, există: pacienţii cu aceste afecţiuni ale somnului au tendinţa de a elibera hormonii de stres în timpul nopţii şi din această cauză, nivelul de zahăr din sânge se poate ridica în mod considerabil.
