Femini.ro

Drojdia de bere, un excelent medicament natural pentru anemie

Nutriţie

Drojdia de bere, un excelent medicament natural pentru anemie

Drojdia de bere reprezintă o ciupercă saprofită, care deţine o adevărată mină de vitamine şi minerale esenţiale pentru organism. Conţine vitamine din grupa B, vitamina C, vitamina E, vitamina D, vitamina PP, fosfor, potasiu, magneziu, proteine, enzime, lipide şi glucide.

Drojdia de bere îndeplineşte multe funcţii importante în organism, dar cea mai importantă dintre ele o reprezintă întărirea imunităţii şi scăderea riscului de infecţii. Este la fel de puternică ca un antibiotic, inhibă acţiunea unor germeni precum colibacili, streptococi şi stafilococi. Îi permite organismului să reziste mai uşor în perioadele epuizante. Are acţiune benefică asupra sistemului nervos, ajută în eliminarea toxinelor stocate în corp, reface flora intestinală, mai ales dacă aceasta a suferit de pe urma tratamentelor medicamentoase.

Graţie procentajului ridicat de proteine dar şi aminoacizi, este un adevărat balsam pentru ficat, protejându-l.Previne procesul de îmbătrânire, întăreşte sănătatea, reface balanţa de vitamine şi minerale din organism şi ajută firul de păr să crească.

Cura cu drojdie de bere

Cura cu drojdie de bere constă în administrarea unei cantităţi de 2-4 linguriţe pe zi, pe o perioadă de 2 săptămâni. După cură trebuie făcută o pauză de până la o lună de zile, apoi se poate relua. Nu este indicat să se întrerupă brusc cura, dar nici să se exagereze cu aceasta, urmând-o pe o perioadă lungă de vreme.

Cura pe bază de drojdie de bere este binevenită în foarte multe afecţiuni, mai ales în-avitaminoze, în demineralizare, în probleme de creştere, în hepatite, în ciroze, în afecţiuni ale rinichilor, în probleme de ordin digestiv, în intoxicaţii, în infecţii, în tulburări cardiace, în anemii, în enterite, în dereglări de ordin hormonal, în dezechilibrarea metabolismului proteinelor şi grăsimilor, în stări de nervozitate, în depresie, în insomnii, în stări acute de oboseală, în cefalee, dar şi în probleme de concentrare. Cura pe bază de drojdie de bere reglează problemele de ordin hormonal în cazul hirutismului. Se poate urma şi pentru stoparea căderii firului de păr.

Poate fi urmată de către femeile care se confruntă cu un ciclu menstrual neregulat. Cura face adevărate minuni pe tenul cu probleme, fiind benefică chiar şi în lupta cu furunculele.

Graţie antioxidanţilor puternici, cura pe bază de drojdie de bere reuşeşte să stopeze efectele îmbătrânirii premature, contracarând cu un efect de reîntinerire total.

Uz extern

Drojdia de bere este de-a dreptul minunată în întreţinerea pielii. Se poate folosi cu succes în tratarea tenului iritat, cu acnee. În acest sens se poate prepara o masca pe bază de drojdie, care să se aplice ocazional pentru obţinerea efectelor mult dorite. O astfel de mască se obţine din amestecul unui cub de drojdie cu puţin lapte cald. Ingredientele trebuie mixate până la obţinerea unei paste omogene care se va aplica direct pe tenul proaspăt demachiat, lăsând o perioadă de acţiune cuprinsă între 15 şi 20 de minute. Masca se îndepărtează foarte uşor cu apă caldă. Pe lângă efectul de curăţarea în profunzime, masca oferă şi un binemeritat efect antirid.

Tu foloseşti drojdie de bere?

Dacă ţi-a plăcut articolul spune asta şi prietenilor tăi de pe Facebook dând un share!

 

sursă poză-http://www.avantaje.ro/

Continue Reading

More in Nutriţie

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top