Femini.ro

Dulciuri pentru Crăciun

Să bucătărim!

Dulciuri pentru Crăciun

Dulciuri pentru Crăciun

Crăciunul acesta aştepţi colindătorii şi pe cei dragi veniţi de departe dar nu ştii cu ce să-i serveşti? Avem noi pentru tine două „ponturi” dulci.

1. Fursecuri cu gem de mere

fursecuri-1

Lista de ingrediente: 200 de grame de gem de mere ( în care adaugi și un pic de nucă mărunţită), 400 de grame de făină, 200 de grame de zahăr, o linguriţă de coajă rasă de lămâie, o linguriţă de coajă rasă de portocală, 2 ouă proaspete, 200 de grame de unt proaspăt, 2 linguri de miere naturală de albine, un praf de scorţişoară, 100 de ml de lapte proaspăt de vacă, o linguriţă de praf de copt și un vârf de cuțit de sare.

Mod de preparare pentru reţeta de fursecuri cu gem de mere

Prima dată se topește untul, după care se amestecă cu laptele în care s-a dizolvat zahărul, gemul cu nucile, mierea, coaja rasă de la lămâie, coaja rasă de la portocală, scorţişoara, sarea și ouăle. Se amestecă până la omogenizare. La final se adaugă făina în care s-a amestecat praful de copt. Coca rezultată se frământă bine de tot. Se ia apoi din aluat cu o lingură și se aşază pe o tavă de copt peste care s-a pus o foaie de pergament. Fursecurile se introduc apoi în cuptor unde se coc la foc mediu, 45 de minute. Se pot servi alături de o ceaşcă de ceai sau lapte cald.

2. Prăjitură cu cremă de brânză

prajitura-2

Lista de ingrediente pentru aluat: 250 de grame de unt proaspăt, 250 de grame de făină, 50 de grame de brânză moale, 2 linguri de zahăr şi un praf de sare. Pentru umplutură sau crema prăjiturii ai nevoie de: un kilogram de smântână grasă și proaspătă, 8 linguri de făină, 2 gălbenuşuri de ou (proaspete), 150 de grame de migdale feliate, 5 linguri de zahăr, puțină coajă rasă de la o portocală și o linguriţă de esenţă de vanilie.

Mod de preparare pentru reţeta de prăjitură cu cremă de brânză

prajitura-3

Prima dată se scurge brânza, după care se amestecă cu untul moale și se freacă până la omogenizare, se obţine astfel o parte din aluatul pentru prăjitură. După aceasta se adaugă făina și se amestecă în continuare. Produsul rezultat se lasă deoparte, iar intre timp se pregătește crema.

prajitura-4

Se amestecă ingredientele pentru cremă până la obţinerea unui produs omogen. Separat, se pregătește o tavă în care se pune o foaie de copt. Aluatul se toarnă în tava pregătită, acesta se nivelează cu o spatulă sau cuțit pentru a fi uniform și abia apoi se poate aşeza crema. Prăjitura aceasta se coace preț de 60 de minute, la foc mediu. Se scoate apoi și se poate servi.

Poftă bună.

Dacă ţi-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Pregăteşte de Crăciun 5 reţete de prăjituri delicioase!

Încearcă de Crăciun un meniu delicios!

Vezi cum trebuie să ai grijă de pielea ta în sezonul rece!

Încearcă 5 măşti pentru un păr frumos şi sănătos şi în sezonul rece!

Vezi cum poţi fii o divă de sărbători!

Redescoperă Bucovina!

Pregăteşte de Crăciun cozonac delicios!

Pregăteşte de sărbători 5 reţete delicioase cu şuncă!

Află mai multe despre ia tradiţională!

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top