Femini.ro

Economiseşte şi bucură-te de o sărbătoare magică în familie

Casa şi grădina

Economiseşte şi bucură-te de o sărbătoare magică în familie

 

O sărbătoare magică- da, am înţeles, însă, eşti şi cea mai scumpă deoarece avem tendinţa să exagerăm, să ne lăsăm purtaţi de val şi uităm cu totul că nu avem un sac fără fund când vine vorba de bani.

Aşa că, dacă banii sunt o problemă, iată care sunt trucurile propuse de specialiştii noştri pentru a economisi şi pentru a te bucura în acelaşi timp de o sărbătoare magică în familie fără a avea un stres a doua zi.

Găteşte pentru un Crăciun gustos

Chiar nu trebuie să cumperi tot ce găseşti mai scump în supermarket-uri pentru a te bucura la maxim de aprecierile familiei tale. N-ar fi rău ca de Crăciunul acesta să puneţi toate ingredientele la un loc- ingrediente ce le aveţi deja în casă şi să încropiţi toţi ceva ce vă place să mâncaţi foarte tare.

Chiar dacă nu eşti chiar master chef, un fel de mâncare delicios nu este dificil de făcut având în vedere că sunt atât de multe reţete pe care le poţi urmări pe internet.

Decoraţii delicioase pentru buget

Dacă tot eşti în bucătărie, de ce să nu faci câteva feliuţe de turtă dulce care să servească ca şi decoraţii pentru brad? În loc de unele ghirlande, fă câteva dintre acestea, în tot felul de forme. Asigură-te că-ţi implici şi copiii în această activitate. Fă-le câte o gaură şi cu ajutorul unei sfori colorate pune-le în brad.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Darul timpului tău

Redu costurile în această perioadă şi oferă ceva memorabil. Consideră un voucher drept cadou: pentru un masaj, o cină drăguţă pentru doi sau chiar promite că vei face toate sarcinile din casă pentru o săptămână sau două.

Asta înseamnă o sărbătoare magică în familie- pentru partener, prieteni.

Nu înnebuni în legătură cu porcul

Poate vei crede că porcul trebuie să fie deosebit de mare, de scump deoarece cel mai scump înseamnă şi cel mai bun, nu? Ei bine, poate vei fi surprinsă când îţi voi spune că nu trebuie să cumperi un porc întreg pentru a simţi magia sărbătorilor.

Dacă faci asta, vei cheltui mai mult decât este nevoie şi o bună parte din porc nici măcar nu ajungi să-l consumi. Bineînţeles, asta dacă nu doreşti să faci un bine şi să mai împărţi şi cu ceilalţi.

Moş Crăciun secret

Dacă ai prieteni şi membri ai familiei care vin la tine de Crăciun, să te gândeşti să cumperi cadouri pentru fiecare dintre ei nu este o idee deloc strălucită. De ce nu încerci să sugerezi un Moş Crăciun secret şi să setaţi un preţ limită- în acest mod vei cere celor din jur să fie cât se poate de creativi.

Plănuitul este esenţial

Există un risc foarte mare că dacă nu reuşeşti să faci un plan, vei ajunge cu o zi, două înainte de Crăciun să dai iama în aglomeraţia din magazine pentru mâncarea şi cadourile ce le-ai uitat, cheltuind chiar dublu decât ar fi trebuit în mod normal. În schimb, încearcă să faci o listă, să te decizi asupra lucrurilor de care ai nevoie şi cumpără-le fără nici un stres!

Christmas card with fir tree branch decorated with golden baubles, garlands and vintage snowflakes on a red background with copy space for your text

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top