Femini.ro

Este mai dificil să rămâi însărcinată a doua oară?

Eşti mămică...

Este mai dificil să rămâi însărcinată a doua oară?

Kim Kardashian şi soţul acesteia Kanye West se pare că au încercat vreme destul de lungă sã conceapã un al doilea bebeluş; se pare că este mult mai dificil pentru mămică să rămână însărcinată a doua oară la rând. Şi atunci se ridică întrebarea: doar Kim întâmpină greutăţi sau în general li se întâmplă tuturor?

Am întrebat anumiţi specialişti în legătură cu această problemă şi se pare că artista nu este singura. Infertilitatea secundară (dorinţa de a rămâne însărcinată a doua oară) este deosebit de comună la femei. Mai jos veţi găsi câteva motive pentru care puteţi avea parte de o întârziere şi ce trebuie să faceţi pentru a accelera lucrurile.

Vârsta

Evident, trebuie să treacă destulă vreme între prima şi a doua sarcină, menţionează specialiştii. Dar, oricum ar fi, timpul de data aceasta, nu este de partea noastră. Începând cu vârsta de 32 ani fertilitatea se află într-un uşor declin, iar mai apoi mult mai rapid de la 35 ani.

La 40 ani deja şansele sunt mai mult decât minime. Mai multe decât atât, se pare că o dată cu vârsta mai apar şi unele boli şi afecţiuni cronice ce probabil au trecut neobservate la prima sarcină- ca şi diabetul, probleme cu tiroida.

Fluctuaţii de greutate

Chiar dacă te-ai îngrăşat în timpul primei sarcini sau ai muncit mult prea tare pentru a scăpa de kilogramele în plus, creşterea sau luarea drastică în greutate se poate juca foarte urât cu hormonii tăi, mai ales dacă doreşti să rămâi însărcinată a doua oară.

În aceste momente, dacă doreşti să concepi din nou, trebuie să-ţi menţii un stil de viaţă sănătos.

Schimbările din dormitor

Probabil ai impresia că vei avea parte de foarte mult sex când încerci să rămâi însărcinată, însă, sunt foarte multe şanse să faceţi mai rar decât prima dată. Între nou-născut, care are nevoie de voi aproape non stop, între treburile casnice, servici, oboseală, şi altele, în mod clar sexul se află pe ultimile locuri.

Soluţia? Fă din sex o prioritate, chiar dacă tu ai impresia că este destul.

Screen Shot 2016-03-01 at 3.22.36 PM

Stresul

Kim Kardashian şi-a exprimat frustrarea faţă de a doua sarcină ca fiind mult mai dificilă, în ciuda faptului că cei doi încearcă din punct de vedere activ, sexual.

Cu toate acestea, se pare că nici prea mult, nu e bine, deoarece stresul mental va pune mult prea multă presiune pe amândoi.

Când nivelul de stres este ridicat, organismul tău intră în alertă şi aşa şansele tale de a rămâne însărcinată sunt mult mai mici.

De recomandat sunt meditaţiile şi exerciţiile de relaxare care au arătat că scad şansele de infertilitate.

Complicaţii cu prima sarcină

De exemplu, dacă ai născut prima dată prin cezariană, este o şansă că anumite ţesuturi ce interferează fertilitatea să se fi dezvoltat în interiorul uterului tău şi înafara pelvisului, spun specialiştii.

Când să mergi la doctor

Deci dieta, exerciţiile, viaţa sexuală şi nivelul de stres, toate sunt la limită şi încă întâmpini probleme? Dacă au trecut mai mult de 6 luni, mai ales dacă ai peste 35 ani, nu-ţi fie teamă şi cere ajutor. Nu eşti şi nu vei fi prima persoană care merge la ginecolog pentru a primi puţină asistenţă când vine vorba de a doua sarcină.

Screen Shot 2016-03-01 at 3.22.59 PM

Continue Reading
You may also like...

More in Eşti mămică...

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top