Femini.ro

Femeile explică de ce nu doresc niciodată copii

Sarcina şi naşterea

Femeile explică de ce nu doresc niciodată copii

Dacă ai luat decizia de a nu avea niciodată copii, suntem siguri că sunt foarte mulţi din jurul tău care îţi pun tot felul de întrebări indiscrete legate de motivele pentru care ai luat această decizie. Tot ce trebuie să faci este să fii încrezătoare atât faţă de tine cât şi ceilalţi şi să nu ai nici cel mai mic dubiu, deoarece în mod clar nu-ţi vei schimba opinia mai târziu.

În concordanţă cu noi studii, se pare că din ce în ce mai multe femei uită de maternitate- aproximativ jumătate din femeile cu vârsta cuprinsă între 15 şi 44 ani, susţin faptul că o viaţă fără copii este una mult mai fericită şi mai împlinită.

Haideţi să vedem împreună care sunt câteva dintre motivele acestora.

Vremurile în care trăim

“Tot ce mi-am dorit vreodată a fost să am un copil. Am avut o copilărie grozavă, am trăit la ţară şi pot spune că am fost mai mult decât fericită. Fără mobil, fără ipad, sau orice alt gadget- doar ieşeam afară, mă jucăm cu ceilalţi copii şi-mi ajutam părinţii cu treburile casnice.

În vremurile pe care le trăim sunt de părere că nu mai există copilărie- nu poţi ţine un copil inocent, acesta nu mai poate creşte în mod normal, natural, aşa că nici nu mă gândesc să o fac. “

Doresc să am grijă de mine

“Sunt destul de matură să-mi dau seama că sunt mult prea egoistă pentru a avea copii. Îmi place să-mi împachetez tot ce am şi să plec unde şi când vreau, să călătoresc, să-mi cheltui banii, să muncesc mult fără că cineva să mă tragă la răspundere, să dorm când vreau şi să fac per ansamblu tot ce-mi trece prin cap.”

Portrait of a sports woman using smartphone on outdoors stadium

Nu pot avea copii

“În primul şi în primul rând, nu este posibil pentru mine, din punct de vedere medical, să fac copii. În al doilea rând, nu doresc şi nu o să adopt deoarece prefer ca micuţul să aibă sângele meu. În al treilea rând, cu cât mă gândesc mai mult că îmi voi petrece viaţa fără un copil, cu atât realizez mai tare că voi fi bine şi fericită cu alegerile mele.”

Nu mă simt capabilă

“Nu vreau să mă angajez la ceva pentru care niciodată nu voi fi capabilă pe deplin. Pentru a avea grijă de un copil, trebuie să fii 100% devotată şi câteodată vreau să am foarte mult timp doar pentru mine şi atât. Când aud că maternitatea este cel mai dificil job din lume, eu o iau cât se poate de în serios şi apoi realizez că eu nu vreau cel mai greu job din lume- iar asta este în regulă deoarece starea mea de bine vine pe primul loc.”

Cariera mea e mai importantă

“Nu sunt prea egoistă însă, nu vreau copii. Niciodată nu am vrut. Nu sunt deloc atrasă de ei, nu mi-i doresc în preajmă şi îmi place că întotdeauna să mă focusez pe carieră şi hobby-uri. Îmi trăiesc viaţa aşa cum îmi place iar asta nu include un copil.”

Portrait of a happy man and woman using smartphone in the university hall

Continue Reading
You may also like...

More in Sarcina şi naşterea

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top