Femini.ro

9 fructe care te balonează

Diete şi sănătate

9 fructe care te balonează

Dacă vrei să te menţii în formă și să ai abdomen plat dar îți place să mănânci multe fructe, este cazul să îți refaci lista meniului. De ce? Pentru că sunt fructe care te balonează și îți vor face abdomenul să pară vizibil mai mare. Iată la ce fructe trebuie să fii atentă!

De ce balonează fructele

Fructele constituie o sursă importanăa de nutrienţi, dar chiar și așa pot fi un real pericol pentru supleţea abdomenului. Cum așa? Ei bine, fructele conţin zahăr, mai exact sorbitol și fructoză care în organism încep să fermenteze cauzând gaze și făcându-te astfel să te balonezi. Pe de altă parte conţin și fibre care grăbesc senzația de saţietate. Deși sunt sănătoase și nu ar trebui să îți lipsească din dietă, trebuie să le consumi cu grijă întrucât câteva dintre ele te balonează.

1.Merele

mere1

Sunt dulci, răcoritoare, zemoase și pline de antioxidanţi. Deși pare greu de crezut, merele verzi au mai mulți antioxidanţi decât fructele de pădure. Sună grozav, nu-i așa? Și cu toate acestea merele pot fi uneori dușmanul de temut al unui abdomen plat. Cum așa? Ei bine, fructoza sau din mere produce gaze în organism și creşte vizibil volumul abdomenului, balonându-te. Nu prea sună bine, nu-i așa? Așa se face că la unii dintre noi pot apărea probleme de digestie.

mere3

Și atunci ce este de făcut? Dacă ai și tu astfel de probleme când mănânci mere, nu consuma un fruct întreg, ci doar o jumătate, și mestecă încet. Mestecând încet și de mai multe ori nu faci altceva decât să îți ajuți organismul să digere mai ușor fibrele.

2. Perele

Sunt delicioase, conţin pectină care reduce nivelul de colesterol, au sorbitol care în concentraţie mică ajută sistemul digestiv, dar, chiar și așa, la unele persoane apare senzația neplăcută de balonare. De ce se întâmpla asta? Ei bine, zahărul chiar și în procent mic face să apară aceste simptome neplăcute. Mai exact, sorbitolul se absoarbe lent în intestinul subţire, după care trece în colon iar aici începe să fermenteze producând gaze, balonând și cauzând crampe. Ce este de facut? Din păcate, nimic întrucât nu se pot elimina sau reduce simptomele acestea decât evitând consumul de fructe.

3.Ciresele, strugurii, mango și ananasul

struguri1

Zemoase, răcoritoare și incredibil de bune la gust, aceste fructe contin zahăr care nu se absoarbe cum trebuie în organism și produce neplăcuta balonare. Ca să eviţi asta, mestecă fructele foarte bine și limitează pe parcursul zilei porţia de zaharuri și de carbohidraţi.

struguri2

4.Fructele uscate

Caisele, stafidele și prunele uscate sunt o delicioase ca și gustare între mese, dar nu numai. Cu toate că sunt sănătoase, acestea conţin fibre și zahăr care în colon produc fermentaţie și astfel apare neplăcuta balonare. Dar devină pentru toate acestea mai sunt și bacteriile din colon. Ce ar fi făcut? Consuma fructele împreună cu suficiente lichide astfel încât să ajuți digestia și să elimini astfel neplăcutele simptome de balonare.

Pe tine te balonează fructele? La ce metode apelezi ca să scapi de balonare? Spune-ne pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Descoperă şi 5 mituri despre diete!

Află care sunt cele mai bune 3 băuturi decât apa cu lămâie!

Descoperă şi 7 surse de proteine vegetale!

More in Diete şi sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top