Femini.ro

Fructe cu cel mai ridicat conţinut de zahăr

Fii în formă

Fructe cu cel mai ridicat conţinut de zahăr

Să începem în acest fel: este de preferat să absorbi zahăr natural, din fructe, legume, decât cel procesat, artificial, adăugat.

Dar chiar şi aşa, ar trebui să ai o idee despre cam ce cantitate de zahăr consumi de fiecare dată când îţi faci un smoothie sau o salată de fructe.

Mai jos veţi găsi 5 fructe cu cel mai ridicat conţinut de zahăr şi bonus, 5 cu cel mai scăzut conţinut de zahăr.

Cu aproximativ 29 grame de zahăr per porţie consumată, acest fruct exotic este asemeni unei lovituri sub centură când vine vorba de dulceaţă. De ce este în regulă să-l consumi cu moderaţie? Din cauză că aduce organismului şi 126 mg de calciu, depăşind cu mult doza zilnică recomandată de 75 mg.

Avocado

Ştim că nu este chiar primul fruct care îţi vine în minte, însă un avocado întreg conţine doar 1 gram de zahăr. În plus, are în compoziţia sa şi o tonă de alte grăsimi naturale care te vor menţine cu totul sătulă multă vreme.

Smochine

Smochinele par să fie luxuriante cu un motiv destul de întemeiat: o singură servire de smochine crude conţine aproximativ 27 gr de zahăr –asemeni unei ciocolate. Spre deosebire de ciocolată, totuşi, smochinele vin şi o doză impresionantă de fibre şi potasiu.

Selective focus on the front blueberry

Afine

Uite că nu trebuie să bei numai suc de afine cu vodkă, ci trebuie numaidecât să încerci să le consumi şi crude. Un pahar cu aceste mici fructe conţine nici mai mult, nici mai puţin de 4 grame de zahăr.

Mango

Mango reprezintă un fruct esenţial pe toată perioada verii, însă fiecare servire aduce organismului aproximativ 23 grame de zahăr. Însă, pe lângă acest fapt negativ, consumul de mango îţi aduce şi doza recomandată de vitamina A şi te ajută să-ţi menţii ochii sănătoşi.

Zmeura

Un ingredient cât se poate de delicios, ce este folosit în componenţa smoothie-urilor, adaugă mesei tale doar 5 grame de zahăr per cupă. Bonus: conţin mai multe fibre decât alte fructe de pădure, aşa că te vor menţine sătulă mai mult timp.

Cireşe

Cu aceste fructe, adaugi dietei tale zilnice 18 grame de zahăr în plus/ per gustare/ per cupă. Nu este de mirare că ajungem să le consumăm ca pe bomboane. Din fericire însă, cireşele te ajută să dormi mult mai bine noaptea.

fresh portuguese cherries in a wicker basted (focus on the foreground, grass background)

Mure

Cu doar 7 grame de zahăr/per gustare, chiar nu trebuie să-ţi mai faci griji în privinţa somnului liniştit sau a kilogramelor în plus, a grăsimii inestetice după ce le consumi.

Struguri

Atât strugurii roşii, cât şi cei albi conţin aproximativ 15 grame de zahăr/ per servire. Trebuie să mai ştii, însă, că strugurii roşii sunt cât se poate de bogaţi în antioxidanţi şi ambele tipuri conţin deosebit de multe fibre.

Căpşuni

O singură servire de căpşuni proaspete, verzi, de calitate sau chiar bio îţi aduce aproximativ 7 grame de zahăr, pe lângă 85 mg de vitamina C- având în vedere că doza zilnică recomandată este de doar 75 mg.

Grappes isolated on the white

Continue Reading
You may also like...

More in Fii în formă

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top