Femini.ro

Gemeni la 60 ani- ce m-au învăţat?

Eşti mămică...

Gemeni la 60 ani- ce m-au învăţat?

“Dacă doreşti mai mulţi copii, de ce nu aştepţi pentru a te bucura de nepoţi? Niciodată n-o să uit aceste cuvinte ale fiului meu. Aveam aproape 50 ani şi i-am spus că voi încerca să rămân însărcinată.

La început nu ştiam ce să fac deoarece nu doream nici să-l supăr dar doream să iau şi o decizie cu care toată lumea să fie de acord.

Iubeam să fiu mama lui şi a surorii lui însă aceştia au crescut atât de repede încât am devenit disperată cu gândul la a fi mamă din nou, însă nici o clipă nu m-am gândit că voi avea gemeni.

Provocările

Eu şi soţul meu am fost de-a dreptul încântaţi dar erau şi zile în care deveneam mult prea conştientă, ba chiar ruşinată din cauză că majoritatea mamelor au vârsta fiicei mele, nicidecum a mea.

Am petrecut câţiva ani analizându-ne opţiunile şi într-un final am zburat până-n Africa pentru această procedură. Tratamentul a funcţionat din prima şi am aflat că sunt însărcinată cu gemeni la vârsta de 60 ani.

Având în vedere că în Statele Unite ale Americii sunt doar aproximativ 740 de naşteri pe an la mame peste 50 ani, în comparaţie cu 2 milioane de mămici cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 ani, eu eram pe cale să devin cea mai în vârstă femeie ce a dat naştere vreodată la gemeni.

Portrait of twin girls drawing at home

Ieşitul în public

Naşterea gemenilor a fost mult mai uşoară decât celelalte două şi amândoi au fost deosebit de sănătoşi, spre surprinderea multora. Dar apoi a început haosul: spitalul s-a umplut cu reporteri şi camere de luat vederi.

Majoritatea oamenilor dupa ce mi-au auzit povestea, nu au părut să-mi accepte decizia. De menţionat este faptul că am avut grijă de sanatatea mea, de vitalitatea mea şi am ştiut la ce să mă aştept şi ce am de oferit. Ştiam că am longevitatea de partea mea: tatăl meu a trăit până la 90 şi un pic de ani iar mama mea asemeni lui. Amândoi au murit în accidente, aşa că sunt de părere că ar fi putut-o duce mult mai mult decât atât.

Copiii mei au acum 9 ani de zile şi telefoanele răutăcioase încă nu s-au oprit. Femeile simt nevoia să li se valideze vârsta pentru a lua anumite decizii sau pentru a mai face ceva important cu viaţa lor.

În prezent am 3 nepoţi de 8 ani şi mai mici şi vin să se joace periodic cu gemenii mei. Sunt destul de entuziasmată când mă gândesc la viitor şi nu numai pentru ei, ci şi pentru mine deasemeni deoarece cred că mai am zeci de ani în faţă.

Chiar şi fiul meu mi-a acceptat decizia iar acum îmi spune că este mai mult decât fericit când vede copiii că se joacă împreună. Să ai copii la 60 ani poate părea cu totul ieşit din comun, însă asta nu înseamnă că este un lucru greşit deoarece ei nu fac nimic altceva decât să ofere energia familiei.”

Smart schoolboy and twin girls reading book

Continue Reading
You may also like...

More in Eşti mămică...

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top