Femini.ro

Ginsengul sau secretul tinereţii fără bătrâneţe

Sănătate

Ginsengul sau secretul tinereţii fără bătrâneţe

Rădăcina de ginseng (Panax ginseng) a fost utilizată preț de mii de ani în medicina tradiţională chineză dar și coreeană în cadrul cărora sunt apreciate și respectate proprietăţile deosebite pe care le are această plantă.

De ce este bun ginsengul

Despre ginseng se ştie că este de foarte mare ajutor tuturor  persoanelor care depun efort fizic și mental pe perioade lungi de vreme. Planta este un adevărat cocktail de nutrienţi importanţi pentru organism. Principalele substanţe care se regăsesc în ginseng sunt vitamine în special din grupa B, săruri minerale, microelemente dar și un amestec de saponine numite ginsengozide care la o numerotare nu depăşesc cifra de 30.

Rădăcina de ginseng este foarte bună pentru întărirea imunităţii dar și pentru a contracara acțiunea nefastă a radicalilor liberi, mai exact de oxidare a celulelor. Ginsengul este de mare ajutor în stările de epuizare datorită capacităţii acestuia de creștere a vitalităţii. Este recomandat graţie capacităţii acestuia de a stimula activitatea cognitivă, îmbunătăţind memoria. Luptă cu așa-numita boală a secolului XXI respectiv depresia. Ginsengul este adaptogen, mai exact ajută organismul să se adapteze la schimbările de mediu, la stres și crește vigoarea mentală și fizică. Ajută la prevenirea leziunii în ulcerul gastric.

Ginsengul mai este recomandat şi în cazurile de intoxicaţie cu alcool sau alte substanţe nocive și asta datorită capacităţii de a elimina toxinele stocate în organism. Are rol hipoglicemiant. Prin acțiunea sa antioxidantă reușește să încetinească procesul de îmbătrânire, în plus ginsengul este foarte bun și pentru cazurile de impotenţă masculină.

Cum trebuie administrate suplimentele cu ginseng şi în ce cazuri

Preparatele pe bază de ginseng se adresează în special persoanelor care susțin o activitate fizică şi mentală intensă, sportivii sunt și ei vizaţi. În acest sens suplimentele pot fi folosite de către elevi în perioadele de examene când depun un efort mental destul de mare. Suplimentele sunt foarte bune pentru cazurile de ulcer gastric, în cazurile de diabet, de senilitate, de afecţiuni cardiovasculare, în ischemie la nivel cerebral dar și în ischemie renală. Suplimentele cu ginseng trebuie administrate nu mai mult de 1-3 capsule pe zi.

Se poate urma chiar și o cură pe bază de suplimente cu ginseng pentru a grăbi astfel obţinerea efectelor mult dorite. În această situație dozele trebuie respectate, se face apoi o pauză și se respectă întocmai prospectul care însoţeşte suplimentele. Pentru persoanele în vârstă, pentru combaterea senilităţii dar și pentru a îmbunătăţi memoria și gândirea, se vor administra 50 de mg de suplimente cu ginseng de câte 3 ori pe zi.

Contraindicaţii în cazul administrării de suplimente pe bază de ginseng

Din păcate persoanele care suferă din pricina afecţiunilor cardio-vasculare grave, de hipertensiune sau femeile însărcinate nu au voie să ia suplimente cu ginseng iar despre urmarea unui cure nici nu se poate discuta.

Tu ai folosit până acum suplimente pe bază de ginseng? Au dat acestea rezultatul pe care îl aşteptai? Spune-ne pe femini.ro ce părere ai tu despre suplimentele pe bază de ginseng. Dacă ţi-a plăcut materialul, spune asta şi prietenilor tăi de pe Facebook dând un share.

Sursă poze-http://media.photobucket.com/

Continue Reading
You may also like...

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top